SOYLU OPERASYONLARI…
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yakın takibinde olanlar sürekli olarak telefon ile irtibat halinde olduğunu görürler. Son Trabzon ziyaretinde de sürekli olarak telefon kulağındaydı, merak ettik bir görüşmeyi dinledik. Görüştüğü bir komutandı. Ve komutana Tunceli’nin köylerini isim isim vererek, orada gerçekleşen operasyonu adeta yaşarcasına yönetiyordu.
 
Kalkacak her uçaktan, havalanacak her İHA’dan haberi olan Soylu’nun bir komutan edasıyla sadece Tunceli değil, Şırnak ve Hakkari ile de sürekli telefonla irtibatı, operasyonları an ve an yaşıyor olması, onun terörle mücadeleye nasıl bir baş koyduğunu net bir şekilde gösteriyordu. O böylesine önemli meselelerinin arasında Trabzon’u da bir an olsun ihmal etmemeye çalışıyor, fakat Trabzon ile ilgili aklından, gönlünden geçenleri yapma gayreti yanında onun güç verdiği, istenildiği destek olduğu isimlerin stratejik zamanlarda yaptığı hatalar, aldıkları yanlış kararlar da canını sıkmıyor değil.

Trabzon’un geleceği adına güzel planlar kuran Trabzon valiliğinin il koordinasyon kurulunda da kurum amirlerine ne gerekiyorsa yapalım diyerek bakanları tek tek arayıp tıkanılan noktaları açan Soylu’nun gösterdiği vefa karşısında ihtiyacı olmasa da biraz daha vefaya, desteğe ihtiyacı olduğunu iktidarından muhalefetine herkes söylüyor. Bu manada Trabzon’a güç veren ve bundan sonra da verecek olan Soylu’ya üzerinde sorumluluğu olan herkesin daha fazla sahip çıkıp hassasiyet gösterdiği noktalara dikkat etmesi ona sorun değil, çözümlerle gitmesi gerektiği kanaatindeyiz.
 
BELEDİYE BAŞKANI TRABZONSPOR'U KÜÇÜMSEDİ Mİ
 
Trabzon İl koordinasyon Kurulu ile ilgili yaptığımız kulislerde, koordinasyonun en neşeli anının, Trabzon’un bir ilçesine yapılacak olan Körling sahası konusu geçtiğinde yaşandığı öğrendik. Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk sunumunu yaparken Trabzon’un bir ilçesine Körling sahası yapılacağını söyleyince, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ‘ O da nedir’ diye çıkışmış. Herkesi bir gülümseme alınca Bakan Soylu devreye girerek ‘Yani hani buzun üzerinde paspas yapar gibi bir granit taşı fırçalarla kaydırma oyunu’ şeklinde tarifini yapınca herkes Trabzon ne alaka der gibi birbirine bakmış.



İl Müdürü Birdal Öztürk Türkiye’de Körling sahası yapılacak 7 ilden birinin Trabzon olduğunu bu sporun dünyada çok yaygın olduğunu ifade edince, Trabzon’un önemi bir kez daha ortaya çıkmış. Salondaki neşeli anları ise soğuk bir ortama çeviren isim Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu olmuş. Bıçakçıoğlu Körling sporundan bahsedildiği sırada ‘Yapalım yapalım belki Trabzonspor bu alanda şampiyon olur’ demiş. Yaptığı espiriye kimse gülmemiş hatta Bakan Soylu yüzünü ekşitmiş.
 
Toplantıya katılanlar Başkan Bıçakçıoğlu’nun bu esprisinin yersiz olduğunu Trabzonspor’u küçümsemesine gerek olmadığını kendi aralarında konuşmuşlar. Bıçakçıoğlu ayrıca toplantının en çok talepte bulunan Başkanı olunca Bakan Soylu ‘Her talebinizde para istiyorsunuz başkan’ diyerek yine salona neşe katmış.
 
USTA İLE AYDIN’IN KAVGASI NERE GİDER…?
 
Suk ve Perreira’yı Trabzonspor’a kim aldı?
 
Trabzonspor’da Nevzat Aydın Muharrem Usta tartışması bir türlü gündemden inmiyor.
 
İki etkili ismin kavgası Bordo Mavili camiada mücadelenin önüne geçerken tartışmaların perde arkasında asıl neden olan transferleri kimin yaptığı soruları kafaları kurcalamaya başladı.
 
Bordo Mavililerin Porto’dan transfer ettiği Hyun Jun Suk transferi Bordo Mavili kulübe tam 6 Milyon 700 Bin TL’ye mal olurken bu transferle ilgili ilginç detaylara erişildi.

Trabzonspor’da yokları oynayan Koreli oyuncu gelen bilgilere Ersun Yanal’ın kontağından geldi. Suk’un menajeri olan Orçun Yücel’in Ersun Yanal’ın oğlu Onur Yanal’ın arkadaşı olduğu iddiası ise apayrı bir bilgi olarak göze çarpıyor. Zaten bu konuda Yanal ile ilgili eleştiriler takım kötüye gittiği zamanlarda ayyuka çıkmıştı.
 
Gelelim bir diğer transfere Joa Perreira. Bu isim Ersun Yanal’a transfer döneminde öneriliyor ve Yanal “Bana 32 yaşındaki adamı mı alacaksınız” diye çıkışıyor. Fakat daha sonra transfer gerçekleşiyor.

 
Onazi ve Castillo konularına ise ilerleyen günlerde gireceğiz.
 
Her ne kadar Muharrem Usta transferlerde Nevzat Aydın’ı suçlasa da öğrenilen bu bilgiler işin aslının farklı olduğunu olayın çok su kaldıracak tartışmalara gebe olduğunu gösteriyor.
 
BAYBURT TRABZON’A BAĞLANSIN
 
Bölgenin beklentinin en başında demiryolu geliyor. Trabzon ve çevre iller de demiryoluna talip. Herkes bizim güzergahımızdan geçsin diyor.
 
Dün Trabzon Bayburtlular Dede Korkut Derneği bir toplantı gerçekleştirdi. 16 Nisan Referandumu sonrası üyelerini bir araya getirdi.
 
Bu buluşmada AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altuntaş da yer aldı.
 
Bayburtlular Derneğinde referandum seçimlerinde en yüksek oyu vermeleri sebebiyle göğüsler kabarıyordu. Dernek Başkanı Kaya Çakır, Bayburt’un rekor oy vermesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
 
Başkan Çakır, “Bayburtlu birini dost edindiğinde mezara kadar dosttur. Sayın Cumhurbaşkanımızda Bayburt’a dost dedi. Gerçekten dost dedi. Bağrına bastı, benimsedi. Biz üzerimize düşeni yaptık sıra Cumhurbaşkanımızda” diyerek istekleri olduğunu söyledi.
 
Başkan Kaya, demiryolunun Bayburt’tan geçmesini istediklerini ve Bayburt’un Trabzon demir yollarla bağlanmasını beklediklerini söyledi. Bunun olması için de ellerinden geleceklerini ve seslerini köşke kadar ulaştıracaklarını söyledi.
 
Erdoğan’ın Bayburt için bir sürprizi olacaktır ama bu ne şekilde olur bilemiyoruz.
 
SİYASİLER GİTTİ VAATLER KALDI
 
16 Nisan referandumu geride kaldı. Referandum süresi boyunca sahaya inen siyasetçiler gece gündüz demeden gezdi vatandaşların taleplerini dinledi.
 
Kimini yerinde çözdü, kimini çözemedi, kiminin ise çözüleceği sözünü verdi.
 
Ardından seçim günü geldi, sandıklar kuruldu, oylar kullanıldı. Damga mühür tartışmaları derken yeni sistem devreye girdi. Trabzon yüzde 67 ile desteğini verdi.
 
Siyasiler ise bir seçim daha bitti oh diyerek dinlenmeye çekildi ve Ankara’daki çalışmalarının takibine başladı.

Peki ya Trabzon’da neler oluyor. Ak Parti teşkilatında önemli görevlerde bulunan isimlerle sohbet ettik. Biraz dert yandılar. Neden derseniz anlatalım….
 
“Siyasiler seçim sürecinde vaatleri verdiler, milletvekilleri, belediye başkanları, bakan…

 
Şimdi başkente döndüler vatandaş bizi yakalıyor vaatleri soruyor. Onların sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Bize seçim bitti ama yoğunluk bitmedi, büyük sıkıntımız var” diyorlar…
 
Bakalım dert yanmaların yansımaları nasıl olur?
 
TRABZON’DA BELEDİYE BAŞKANLARI DEĞİŞİR Mİ?
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için partiye dönüş yolunda kısa bir süre kaldı. Erdoğan, 2 Mayıs’ta partiye üye olacak 21 Mayıs’ta da Ak Parti genel Başkanı olacak. Peki bundan sonra neler olacak. Yerel yönetimlerde, teşkilatlarda neler yaşanacak. Erdoğan’ın yakın arkadaşlarından olan Gazeteci Abdülkadir Selvi bu şifreleri verdi.
 
Cumhurbaşkanı 3 yılın yol haritasını çiziyor ve AK Parti geleceğine ilişkin çok önemli talimatlar veriyor.
 
2017-AK Parti teşkilatları ve belediyelerde değişim ve düzenleme yılı.
 
2018-İcraat yılı.
 
Seçim yılı.

 Hatta en önemlisi Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk talimatını ‘belediye’lerle ilgili olarak veriyormuş.
 
Bazı belediyelerin yeterince çalışmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı, “Belediye başkanlıklarını tek tek değerlendirin. Sonuçlara olumsuz etkisi olan belediye başkanlarını alın, yerine belediye meclisinden birini seçin” talimatını vermiş. Ardından da ‘Bunu geciktirmeden yapın. 2018’de icraat yaparlar. 2019 zaten seçim yılı. Belediye meclisinden seçilen arkadaş başarılı olursa 2019’da onu aday gösteririz’ uyarısında bulunmuş.
 
Teşkilatlar için ise ‘İl ve ilçe başkanlarından yorulanları, heyecanını kaybedenleri, sahada çalışmayanları belirleyin, kongre sürecinde değiştirin. Bize sahada heyecanla çalışacak İl ve ilçe başkanları lazım’ talimatını vermiş.

 
Peki bu talimatlar Trabzon’a nasıl yansıyacak. Şimdi herkes bunu düşünüyor. Erdoğan’ın belirttiği gibi gerekli çalışmayı yapmayan belediye başkanları var mıdır? Meclis üyelerini ise belki de belediye başkanı olurum düşüncesi sarmış bile.
 
İl ve ilçe başkanları da analizlerini ve oy oranlarını hazırlamakla meşgul. Ya siyasi arenada tamam diyecekler ya da devam….
 
Bakalım bu talimatlar Trabzon’u etkileyecek mi yoksa teğet mi geçecek?