REVİ, KİMİN PEŞİNDE?
Ak Parti’nin başına 21 Mayıs’taki olağanüstü genel kurul ile gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu zamana kadar bizimle birlikte olmayanlar, bundan sonda bizimle birlikte olabilir, yol arkadaşlığı yapabilir ifadesinden sonra, Trabzon il başkanı Haydar Revi, çok gizli olarak, bu zamana kadar Ak Parti saflarında olmayan ama Trabzon’da saygın kişilikte olan isimlerin peşine düştü. Bu özellikleri olanlar ile ilgili olarak bir havuz oluşturan Revi, il başkanlığına yeniden aday olduğunda havuzdaki bu isimlerden bir çok ismi de yönetimine alacak.
Bu konuda Revi ser veriyor sır vermiyor.
Acaba kimlerin peşinde.
O havuzda kimler var.
Revi’ye bu konuda Zeyyat Kafkas’ın danışmanlık yaptığını duyduk. Kafkas, iş dünyasından özellikle genç iş adamlarının isimlerini öneriyor. Revi, kendi de iş dünyasında tecrübeli olduğu için kendi tanıdığı ama siyasete uzak isimleri de havuzuna almış durumda.



Milletvekillerine de bu durumu açan Revi, Bakan Süleyman Soylu ile de ortak çalışarak, yeni isimlerle yeni bir Ak Parti il yönetimi kurmaya çalışacağa benziyor.
Tabi bu arada Revi, kendinden önceki il başkanları ile de sıcak temasını sürdürüyor. Kuruluşundan bu yana görev yapmış ama şimdi adeta unutulmuş bazı başarılı isimleri de Revi ajandasına yazmış durumda. Bu başarılı isimler daha çok Değirmender’e vadisinden bu bilgiyi de verelim.

VALİ BEY O İSİMLE GÖRÜŞÜR MÜ?
Dün bizim sitemizde haberi yer aldı. Finlandiya vatandaşlığı da olan Araklılı Yakup Yılmaz, Helsinki’de ki komşularını aldı Trabzon’a getirdi. Komşunu Memleketine getir projesi ile. Kendi düşündü kendi yaptı. Bu proje geliştirilebilir. Devlet, Trabzon ile ilgili olarak lokal bir şekilde böyle projeyi hayata geçirebilir.



Şimdi, mümkünse en kısa zamanda Trabzon'u yönetenlerin hatta Sayın Valimiz  Yücel Yavuz’un Yakup Yılmaz'ı  çağırıp, bu projeden ötürü kendisini onura ederek, Projenin örnek olup yaygınlaşması için neler yapılabilirizin masaya yatırılması için ilgili birimlerine talimat vereceğini düşünüyoruz. Trabzon Arap turizmi ile ilgili olarak bereketli bir yer ama batılı turist de gelmeli, bunun için de Yakup Yılmaz’ın projesi fırsat olur.
Sayın Valimizin de bu manada hassasiyetini biliyoruz  bu önemli projeyi mutlaka fırsata çevireceğini tahmin ediyoruz.

RUSLAR TRABZON’DA BAKIN NE DEDİ?
Gazeteci dostumuz ve sitemizin yazarı Sertaç Hellaç, bir süredir devam etmekte olan tiyatro festivali ile ilgili olarak izlenimlerini aktardı.
Rus ekibinin oyunun izleyen Hellaç’ın, oyun bittikten sonra Rus sanatçıların ne dediğini de izlenimlerinde aktardı.
İşte Hellaç’ın o değerlendirmesi.
“Tiyatro festivali kapsamında, Anton Çehov'un yazdığı Rus ekibinin oynadığı Kabuğuna Sinmiş Adam adlı oyunu izledik.
Enfes bir oyuncu performansı vardı Haluk Ongan Sahnesi'nde. Salonda nicelik olarak çoğunluğa ulaşılamasa da nitelikli çoğunluk söz konusuydu.
Olumlu çerçeve içerisinde defo olarak oyunun altyazısı gösterebiliriz. Altyazı, kimi zaman oyunculara geç kaldı, kimi zaman erken geldi, kimi zaman hiç yoktu.
Oyunda dikkatimi Homeros çekti.


Ana karakter, Homeros'u Yunanlı olarak tanıttı. Madem Belikov mevzuyu açtı, biz de topa girelim:
İlyada'nın yazarının memleketi, İzmir'dir.
Oyunun sonunda Rus Sanat Yönetmeni bir konuşma yaptı. Yönetmen, kendilerinin düzenleyeceği tiyatro festivalinde Türkiye'den de bir oyunun yer aldığını söyledi.
Oyun, Rus eser Yeraltından Notlar. (Yeraltından Notlar'ı, geçtiğimiz yılki festivalde, Trabzon'da izlemiştim. Tek kelimeyle muhteşem bir oyundu)
Rus Yönetmen, festival müjdesinin ardından konuşmasını Türkçe tamamladı:
Bize Her Yer Trabzon….”

KONUŞMALISIN HOCAM!
Görünen o ki, futbolun gündemine Şenol Güneş’in Fener kalecisi Volkan ile ilgili sözleri oturacak. Güneş dedi ki, yanıma yaklaşıp söylediklerini kamuoyuna açıklasam, çok ceza yer.
Eeee şimdi oldu mu hocam?
Söylediklerini açıklarsam ne demek?
Açıkla gitsin.
Kimden korkuyorsun.
Ya da hadi korkuyu bıraktın kimden çekiniyorsun.
Hadi onu da bıraktık,



Kimi koruyorsun.
Türk futbolunu mu?
Volkanı mı?
Beşiktaş’ı mı?
Fener’i mi?
Kimi?
Söylersem değil, söyle hocam söyle.
Allah’ın senin ve Volkan’ın bildiğini Türkiye de bilsin.

ÖZKAN SÜMER, USTA’YA NE DEDİ?
İddia o ki, Muharrem Usta ile Özkan Sümer, Sümer’in ricası ile bir araya geldiler. Birlikte dertleştiler. Bu buluşma spor kulislerinde Kemal Kılıçdaroğlu ile Deniz Baykal buluşmasına benzetildi. Bize bilgiyi veren böyle bir benzetme ile verdi ama bize göre hiçbir benzerliği yok.
Peki, ikili ne konuşmuş olabilir.



Sızan bilgilere göre Sümer, Usta’ya özellikle 50’inci yıl ile ilgili transfer çalışmalarında çok hassas olmasını önermiş. Alt yapı ile ilgili yapılaşmada gördüğü eksiklikleri masaya yatırmış. Sohbet her iki taraf için de olumlu geçmiş.

VE TEKELİOĞLU, GERİ DÖNÜYOR...
Hemen başlığa bakarak heyecanlanmayın. Sadi Hoca, bölge takımlarımızdan Hopaspor’a teknik danışmanlık yapacak. Şu sıralar sık sık Hopa’ya giden hocamızın buraya gidiş nedeni kızının ilçede doktor olması. Hopaspor yönetimi de bunu fırsat bilerek Hopaspor’a teknik danışmanlık yapmasını istemişler. Hoca da fahri olarak bu görevi yapabileceğini Hopalı dostlarına söylemiş.