BELEDİYE VE TEŞKİLATLAR
Trabzon'da Ak Parti için önemli bir süreç yaşanıyor. Herkes inkar etsede belediye ile teşkilatlar arasında kutuplaşmanın zirve yaptığı dönem bu dönem. İl, ilçe ve gençlik kolları ile belediye arasında sert rüzgarlar estiğini kimse inkar edemiyor. Kimine göre yanlış bilgilendirmeler, kimine göre yönetimin haksız davranışları, kimine göre belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun dinlemeden ön yargılı davranması.  Nihayetinde çıkan yangının sönmeside imkansız. Peki ne olacak. Bu gidişat neyi gösteriyor.

İŞTE İKİ TARAFIN ANALİZLERİ
Belediyeye yakın isimler İl Başkanı Adnan Günnar ile Merkez İlçe Başkanı Zeki Kavanoz'un mutlaka değişeceğinden emin. Adnan Günnar için son anda ipten dönebilir diyenlerde var.  Hamleler yapılmış, olumlu sonuçlar alınmış. 
İl yönetimine yakın isimlere baktığımızda ise Adnan Günnar'ın genel merkez ve Bakan Erdoğan Bayraktar tarafından çok sevildiği, Ankara'ya her gidişinde önemli isimler ile biraraya geldiği ve seçimlerle ilgili bir kaygısının olmadığı dillendiriliyor. Yani Günnar tarafı da kendine göre rahat ve risksiz bir seçim bekliyor, sonucu mutlak galibiyet olan bir seçim. İki tarafından doneleri  iyi, ama bu maçın galibini yine Ankara belirler.

KADIN KOLLARINA KİM SEÇİLECEK
Belediye ile teşkilatlarda diyaloğu iyi görünen tek birim Kadın Kolları. Fakat Başkan Aslıhan Bezirganoğlu bırakacağını söylemiş. Başkan Gümrükçüoğlu'da buna çok üzülmüş. Peki yerine kim gelecek. Şu anda Leyla Kalaycı Yavuz olabilir diyenler var. Ak Parti'nin Trabzon'daki en duygusal, en sevecen ve en aktif kadınlarından biri olarak, başkan olmaması için hiçbir neden görülmüyor. Peki çalışkan ve güleryüzlü olmak yetiyor mu. Tabii ki lobi gerekiyor. Leyla ablanında hiç sevmediği iş bu lobi işleri. Onun işi çalışmak. Kimileride Ayşe Sula Köseoğlu ismini ön plana çıkarıyor. Olur mu. 10 kişiden 1'i olur diyorsa 9'u attan inip eşeğe binmez diyor. Kendisinede soracağız bakalım neler diyecek.

VOLKAN ABİ GERİ DÖNMEZ
CHP tabanının dilinde il ve ilçe başkanlığı seçimlerinden ziyade "Bizim Trabzon'da belediye başkan adayımız kim olacak" sorusu var. Ve konuşulan şu, "CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu Trabzon'da belediye başkanlığı seçimine girse kazanır. Fakat. Volkan Canalioğlu Ankara'dan geri dönmez. Çünkü Trabzon'da karizması sarsıldı, büyük desteğe rağmen yerel seçimi kaybedip CHP'nin kemikleşmiş oyu ile Ankara'ya gitti. Tekrar kaybetme riskini göze alıp geri dönmez." Canalioğlu haricinde ki bir isimde Ertuğrul Genç. Fakat Genç'in ismi AK Parti ile çok anıldığı için biraz eksisi var.

ERTUĞRUL GENÇ KARARINI VERDİ
Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç AK Partiye geçeceği yönündeki bu iddialara zaman zaman sustu, zaman zaman güldü. Tekrar sorduk, AK Parti ile flört ediyor musunuz? diye. Kesinlikle hayır cevabını veren Genç, "Burada sizin aracılığınız ile açıklıyorum. Ben önümüzdeki yerel seçimlerde Maçka Belediye Başkanlığı'na CHP'den adayım. Bunu herkes böyle bilsin." E bu sözden sonrada kimse başkana Ak Parti'ye geçecek demez herhalde. Genç şimdiden adaylığını açıkladığına göre sıra geldi Ak Parti'ye. Acaba Maçka'da Ak Parti'nin belediye başkanı kim olur? İlçe Başkanı Koray Koçhan'ın ismi dilden dile dolanıyor. Genç ve çalışkan olması partisi ve ilçesi için avantaj olsada kendisi için dezavantaj. Çünkü partinin dinazorları şimdiden bu pırlantayı köreltmek için harekete geçmiştir bile. Koçhan Ak Parti'nin belediye başkanı olur. Biraz zor olur ama alternatifi yok.