MERKEZ İLÇEYE YENİ ADAY
Trabzon Ak Parti Merkez ilçe ile ilgili olarak son dakika kulislerine ilginç bir aday ismi düştü. Dün akşamdan bu yana bu ilginç ismi kimse tanımıyor ama, performansının çok iyi olduğu belirtiliyor. Kendi uzun yıllar YSE, sonra Köy Hizmetleri olan kurumda yol şefi olarak çalışmış. Bütün köyleri biliyor. Dertlerini de. Yüksek mühendis. Sessiz ve sakin bir Ak Parti’li ama, yüretken bir isim diyorlar. Trabzon’un Merkez’inden. Başarılı bir bürokrat geçmişi var. Herkesin kim dediği bu isim, Merkez ilçe başkanlığı yapabilir mi..? Bunu bilemiyoruz ama biz adını verelim.. Nurettin Akçay… Tutar mı tutmaz mı..? Bilemiyoruz. Ama adı kulislere düştü..

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI
Trabzon’un büyük şehir olmasından hemen sonra yapılacak olan yerel seçimlerde, Ak Parti’de merkez ilçede kurulacak Fatih ve Kanuni adındaki ilçelerinin belediye başkan adaylığı için yoğun bir iç çekişme olacağı kesin. Bu nedenle,herkes bir hesap peşinde. Kulislerde, büyükşehrin Fatih ve Kanuni ilçelerinin belediye başkan adayları şu isimler olarak geçiyor; Dr Ahmet Çubukçu, Ergin Aydın, Haydar Revi, Zeki Kavanoz, Ayşe Sula Köseoğlu, Ali Rıza Akdeniz, Mustafa Yanmış, Niyazi Sürmen.. Daha çok isim var ama bu isimler öne çıkıyor gibi..

CHP’NİN ADAYLARI
CHP’de Trabzon büyükşehir olduğunda Kanuni ve Fatih ilçeleri için aday bolluğu yaşayacak. İşte CHP’nin kulislerindeki Fatih ve Kanuni ilçesi belediye başkan adayları: Gürsel Gençsoy, Nuri Aydın, Kemal Yıldız, Hasan Kurt, Cemil Canalioğlu, Serdar Bali, A.Şefik Mollaahmetoğlu  ve Necip Yıldız.. CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise hemen hemen kesin; Turgay Şahin...

SUAT HACISALİHOĞLU’NUN DERDİ
TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, futbolda şiddet yasasını ihlal ettiği için 5 bin lira para cezasına çarptırılmıştı. Olay Trabzon’da pek de kamuoyu oluşturmadı. Neyse bu yasa Trabzonsporlulara uygulanıyor. Taka gazetesi de bu yasa gereğince 200 bin lira para cezasına çarptırılmıştı. Suat Hacısalihoğlu avukatları aracılığıyla mahkemeye başvurdu. Cezaya itiraz için. Ancak, Hacısalihoğlu haklı olarak aldığı bu haksız cezaya karşılık Trabzon kamuoyunun sessizliğine küskün gibi. Bir de duyduğumuza göre Trabzonspor yönetiminden biri arayıp da ne oluyor dememiş..

BAKAN BAYRAKTAR TARAFSIZ MI..?
Of’taki Ak Parti ilçe seçimlerinde Bakan Erdoğan Bayraktar ben tarafsızım dedi. Bakan tarafsız olabilir ama bakan adına konuştuklarını belirtenler hiç de öyle tarafsızmış gibi davranmıyorlar sanki. Bakan adına danışmanlarından kimler birkaç belde belediye başkanını arayarak seçimlere kime oy vermesi gerektiğini söylediler acaba(!)… Oktay Saral’ın da tarafsızlığı sözde kaldı gibi. Önceki gün aradığı birkaç parti delegesinden ne ricada bulundu. Of’ta bunlar konuşuluyor..

SEMİH PEKER DE GERÇEĞİ GÖRDÜ..
Semih Peker, Trabzon Jeoloji Mühendisleri odası başkanıdır. Siyasi olarak da sosyal demokrattır. Genellikle objektif çıkışları da vardır. Bazen duygusal olsa da. Peker geçenlerde Van’a gitti, Orada çıplak gözle bazı gerçekleri gördü, Trabzon’a geldi Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar gerçeğini herkese anlatmaya başladı. Van’da Bakan Bayraktar’ın çalışmalarını, fikri takibini ve bakanlık elemanlarının cansiperane görev anlayışını överek anlatan Peker’in, Bakan Bayraktar’a bağlı bir kurumda da görev yapmadığını özellikle hatırlatalım..(!)