ATALAY-ULUSOY BULUŞMASI
O asansör kazası olmasaydı, Türkiye Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ile TFF eski başkanı Haluk Ulusoy arasındaki buluşmayı kimse bilmeyecekti. Zira, ziyaret önceden medyaya haber verilmeden gerçekleşmişti. Asansör kazası ile olay gündeme gelince, ardından süpekilasyonlar da yapılmadı değil. Bunlardan biri, Atalay’ın yakında istifa etmesi düşünülen TFF Başkanı M.Ali Aydınlar’ın yerine Federasyon Başkanlığına aday olacağı yönünde. Aksi bir görüş ise Atalay’ın Haluk Ulusoy’u destekleyeceği yönünde. Bir başka süpekilasyon ise Haluk Ulusoy’un Trabzonspor ile ilgilenmesi. Başkan adaylığı mı..? Neden olmasın diyenler de yok değil. Ancak bizce ikinci süpekilasyon tam bir süpekilasyon. İlkİ ise her iki asansör gazisine uyuyor. Bakalım zaman ne gösterecek?

DEMİRTAŞ YIPRANMIYOR
Ak Parti Trabzon Merkez ilçe başkan adaylığı için adı geçen Halil İbrahim Demirtaş süreci çok iyi yürütüyor. Adı aday olarak hep gündemde ama yıpranmıyor. Bu anlamda stratejisi çok iyi. Oysa adı gündeme gelenlerin hemen yıprandığı bir süreçte, Demirtaş’ın hem gündemde olması hem de adını yıpratmaması kendisi açısından olumlu bir not..

SADIK SOYLU YASAĞI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın TOKİ Başkanlığından bu yana yakın çalışma ekibinde yer alan Sadık Soylu, hakkında “Bakan Trabzon’a gelmesini yasakladı” şeklindeki süpekilasyonları cevapladı. Önceki gün kendisi ile bir telefon sohbetimiz olan Soylu “Yok öyle bir şey" diyerek şöyle devam etti.. "Ben işime bakıyorum. Sayın bakanımızın başarılı olması için üzerimize düşeni yapıyorum. Trabzon ile ilgili olarak sayın bakanımız direkt ilgilenir. Bakan yardımcımız da var. Onların Trabzon ile ilgili hassasiyetleri Trabzon’un çıkarına ve yararına. Trabzon’a da en kısa zamanda geleceğim…”

ALİ SAVAŞ’IN TAZMİNAT DAVASI
Ali Savaş, Volkan Canalioğlu’nun mazbata töreninde kendisine hareket ettiği gerekçesi ile Ceyhun Alemdağ adlı kişiden davacı olmuştu. Mahkeme anılan kişiyi mahkum etti. Şimdi Savaş anılan kişi hakkında tazminat davası açacak. Tazminat davasını da kazanırsa Savaş tazminatın yarısını CHP il yönetimine bağışlayacağını diğer yarısı ile meydan parkında döner dağıtacağını belirtti.

AKKAYA VE TERLİKLERİ
Trabzon Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mustafa Akkaya’yı dün belediye koridorlarında terlikle gördük. Tek ayağındaki terlik dikkatimizi çekti. Sonra merak ettik sorduk. Ayağından iki ciddi operasyon geçiren Akkaya ameliyatlı ayağı ile yine iş başında. Ayağı şişmesin diye yüksek bir yerde de tutuyor. Çalışırken ufak bir sehpaya koyuyor.

ÖZEN’İN İSTİFA DİLEKÇELERİ
KTÜ Rektörü İbrahim Özen’in dekan ve yardımcıları ile rektör yardımcıları ve yakın çalışma ekibinden danışmanları da dahil istifalarını istemesini Trabzon ve akademik çevreler ilk kez www.61saat.com’dan duydu. Özen’in bu istifaları toplamasından sonra KTÜ’de hareketlilik başladı. Rektör adayları bire bir çalışmalara başladı. Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu’nun  şu sıralar Türk Ocağına gösterdiği ilgi ve alaka bizim de dikkatimizi çekmiyor değil…

YENİ YÖK BAŞKANI HAKKINDA
YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’yı tanıyor musunuz? İşte tanımayanlar için bir kaç not:
1) Zaman Gazetesinin yazarıdır!
2) TRT’de büyük paralarla yandaş gazetecilerle beraber haftalık olarak AKP’yi övücü programlar yapar!
3) Zaman Gurubuna ait Mehtap TV’de sık sık programlara çıkar ve o gurubun adeta sözcülüğünü yapar!
4) Ülker Gurubuna ait Şehir Üniversitesinin rektörüydü!