SELİM ÇELENK’İ KİM YANINA ALIYOR
Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk, Ankara’ya tayin oluyor. Bakanlığı ile ilgili birime değil. Çelenk’i yanına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar alıyor. Çelenk’in Müsteşar Yardımcısı olarak Bakanlıkta görev yapacağını öğrendik. Çelenk’in yerine kimin Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürü olacağını ise yine bu sütunlardan biz size duyuracağız

ÖZKAN SÜMER HÜRRİYET’E Mİ..?
Trabzonspor Alt yapı sorumlusu Özkan Sümer’in uzun zamandan bu yana Trabzonspor yazarı arayan Hürriyet Gazetesi’nde bundan böyle Bordo Mavili takımı yazmak üzere görev alacağı gelen duyumlar arasında. Sümer, yıllar önce de Hürriyet’de spor yazarlığı yapmıştı. Hatta Faruk Özak bile. Hürriyet uzun zamandır da Trabzonspor’u yazacak bir yazar bulamadı. Özkan Sümer’de karar kıldı. Sümer’in yazması için de Başkan Sadri Şener’in izin verdiğini öğrendik. Şu sıralar Trabzonspor’da Genel Kurula doğru özellikle yerel ve ulusal medyada ilginç transferler ve köşe kapmaca hamleleri olacak gibi. Mesela, Halil Şanlı Zigana TV ile anlaştı. Karadeniz Gazetesi’ne de yazacak.

ULAŞ ÖZDEMİR’İN YENİ PROJESİ
Ulaş Özdemir başarılı bir TV programcısı. Ama önce başarılı bir gazeteci. Sabah Gazetesi’nin de Trabzon Bölge Temsilcisi. Ulaş, yeni bir TV programına hazırlanıyor. Yeni bir ekip ile. Eski ekibini de koruyacak olan Ulaş, yeni TV programını Ali Savaş ile yapacak. Programın gerçekten ilginç ve izlenebilir olma oranı yüksek gibi..

ATMACA’YI AKKAYA MI İKNA ETTİ
Mehmet Atmaca, Dözköy Ak Parti İlçe Başkanlığı adaylığını kabul etti. Böylelikle olası bir il başkan adayı elenmiş oldu. Atmaca’nın gönlü il başkanı olmak ya da en azından il yönetiminde yer almaktı. Ancak Dözköy’ü, kabul etti. Burada Mustafa Akkaya’nın dahil olduğu belirtiliyor. Ancak, Akkaya bu işlere bakmıyor. Olsa olsa Trabzon’u formatlayacak olan Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Atmaca’yı ikna etmiştir..

BBB ADAYLARI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi olursa, AK Parti’nin Büyükşehir Belediye başkan adayları kim olabilir. Kesin banko isin O.Fevzi Gümrükçüoğlu deniyor. Ancak kulislerde; Türkay Gümüş, Haydar Revi, Dr Ahmet Çubukçu’nun da adı geçiyor. Bizce, bu üç ismin de Büyükşehir kapsamı içerisinde kurulacak olan Merkeze bağlı iki merkez ilçenin Belediye Başkan adaylığına adı daha çok seslendirilecek gibi.

GÜNNAR İKİNCİ ADAMINI ARIYOR
AK Parti siyasi kulislerine göre Adnan Günnar, Ak Parti İl Başkanlığına yeniden adaylıkla ilgili önemli engelleri aştı. Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun muhalefetine rağmen…  Şu anda Günnar cephesinden böyle bir genel kanı var. Günnar, ikinci adamını arıyor. İkinci adamlığı için Günnar’ın kimi seçeceği belli değil. İddialara göre Nusret Yılmaz ikinci adam olabilir. Ayşe Sula Köseoğlu da ikinci adamlık için adı öne çıkıyor.. Murat Üçüncü de ikinci adamlık için şanslı isimlerden biri..

KTÜ HALA GÖRÜŞ BELİRTMEDİ
Yeni Anayasa ile ilgili üniversitelerden görüş isteyen Meclis Başkanı Cemil Çiçek bu konuda duyarsızlık nedeni ile epeyce sıkıntıya uğradı. KTÜ’nün Hukuk Fakültesi’nin de yeni anaya ile ilgili görüşlerini meclise göndermediğini öğrendik. KTÜ Hukuk Fakültesinin böyle bir hazırlığı var mı bu da bilinmiyor..

ÖZEN, KİMLERİN İSTİFASINI ALDI
Ve KTÜ’de istifa dönemi. KTÜ Rektörü İbrahim Özen, rektörlük dönemi bitince yeniden yasa gereği aday olamayacak. Ancak kendi atadığı dekanlar ve yardımcıları görevlerine devam edecek. Rektör Özen, ilginç bir uygulama ile kendi atadığı dekan ve yardımcıları ile birinci derecede çalışma arkadaşları(Rektör yardımcıları özel kalemi sekreteri ve genel sekreteri)’nın da istifalarını aldı. Hepsinin istifası elinde olan Özen, yeni seçilecek rektörün kendi ekibi ile çalışması için böyle bir karar aldığı öğrenildi. Özen’i bu demokratik tavrından ötürü tebrik etmek gerek…