15 Temmuz gazisi Sabri Ünal, "Biz gaziler ve vatandaşlar olarak hem komisyonun çalışmalarının bitmesini dört gözle bekliyoruz hem darbecilerin yargılanmasını gerekli olan, gönlümüzün uygun gördüğü cezanın meclisten geçirilip, gerekirse Anayasa değişikliği ile halkın önüne gelmesini bekliyoruz" dedi.
15 Temmuz darbe girişimi gecesi büyük bir kahramanlık örneği göstererek, tankların altına 2 kez yatarak bedenini siper eden gazi Sabri Ünal, TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın dinlendiği sırada ziyarette bulundu. Darbe Komisyonu’nda kısa bir konuşma yapan Ünal, "Komisyon üyelerine teşekkür ediyorum. Darbenin ve arkasındaki faillerin aydınlatılması için komisyonun en hızlı şekilde çalışması ve milletin bundaki beklentilerini karşılamak açısından önemli. İlaveten Mustafa Bey’in söylediği gibi milletimizden gelen talepler var. Mesela kurşun ile yaralanan ağabeyler, ’bizi kim yaraladı’ diye soruyor. Ben bizzat Mustafa Bey’e sormuştum, ’Benim üzerimden geçen tankların içinde hangi komutanlar vardı. Ben bununla ilgili davacı oldum . Düşük kalibreli silahlardan çıkan merminin eşleştirilmesi ve hangi silaha ait olduğunun bulunması kolay. İşin sonunda uçaktan atılan bir bombayla, tanktan atılan bir mermiyle veya şarapnel ile yaralanan insanlar da var. Onların da bu yönde talepleri var. Biz gaziler ve vatandaşlar olarak hem komisyonun çalışmalarının bitmesini dört gözle bekliyoruz hem darbecilerin yargılanmasını gerekli olan, gönlümüzün uygun gördüğü cezanın meclisten geçirilip, gerekirse Anayasa değişikliği ile halkın önüne gelmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"İSTİKLAL VE İSTİKBALİMİZİ KORUMA NOKTASINDA SIKILMIŞ BİR YUMRUK GİBİ BERABERİZ"
Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek ise, "Siz bizim kahramanlarımızdan birisisiniz. Aziz milletimiz tarihte hep böyle kahramanlar sayesinde istiklalini ve istikbalini korudu. 15 Temmuz gecesi milletimizi karanlıklara boğmak isteyen, bölmek, parçalamak isteyen; milletimize karşı darbe yapmak isteyenlere karşı siz değerli kahramanlarımızın başta dik duruşuyla, cumhurbaşkanımızın çağrısı, bütün siyasi partilerimizin demokrasi karşısındaki ortak tavrıyla bugün, istiklal ve istikbalimizi koruma noktasında sıkılmış bir yumruk gibi beraberiz. Biz sizi tekrar tebrik ediyoruz. Bir kahraman olarak zaten tarih sizi yazacak" şeklinde konuştu.