Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Benim ahtım var, eğer Allah nasip ederse 2020 yılından önce benim makam arabasını yerli araba yapacağım” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de kanaat önderleri ile buluştu. Yemekli olarak gerçekleştirilen toplantıya Bakan Işık ile birlikte İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Benim ahtım var, eğer Allah nasip ederse benim makam arabasını yerli araba yapacağım” dedi.
Bugün çok hayırlı bir imza attıklarını söyleyerek sözlerine başlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Yerli otomobilin birinci fazını bitirdik. Allah nasip ederse bu ülke 2020 yılından önce yerli otomobil ile tanışacak. O zaman inanıyorum ki burada, gelirken karşılaştığımız araçların çok büyük bir kısmı da yerli araba olacak. Benim ahtım var, eğer Allah nasip ederse benim makam arabasını yerli araba yağacağım” şeklinde konuştu.
Toplantıdaki konuşmasında HDP’ye yüklenen Bakan Işık, “Benim şu anda doğu ve güneydoğuda gitmediğim hiçbir il yok. Teşkilat görevlerim dolayısıyla her birine en az 2 defa gittim. O zaman bu BDP’lilerin, HDP’lilerin sesleri hiç çıkmıyordu. Eğer bugün bunlar HDP’liyim diyorsa bilin ki bu Tayyip Erdoğan’ın ‘Kürt realitesini tanıyoruz ve bunu çözeceğiz’ demesine borçlular. Ama şimdi Erdoğan’ı suçluyorlar. Kürtçe televizyonu bu memlekete AK Parti getirdi. O günlerde o baskının, o zulmün olduğu günlerde, devletin her yaptığını meşru gösteren medya bugün Selahattin Demirtaş’ı adeta bir demokrasi kahramanı olarak gösteriyor. Daha düne kadar bu bölge insanına yapılan her türlü eziyeti ‘Devlet terörler mücadele ediyor’ diye, her türlü hukuk dışılığı savunan ve bunu manşetlere taşıyan bir medya grubu, acaba ne değişti de Demirtaş’ı cilalayıp meydanlara çıkarıyor.
Ey Demirtaş, sen değişeceksin ben de seni destekleyeceğim. Bir defa Kürt halkı muhafazakardır. Sen kalkacaksın bununla mücadele edeceksin. Neymiş diyanet işlerini kaldıracakmış. Sana ne kardeşim? Benim Kürt kardeşimin köyüne suyunu götürmezsen sana gücenir. Kürt kardeşimin köyüne yolunu götürmezsen sana gücenir. Ama Kürt kardeşimin köyüne imamı göndermezsen sana küser” diye konuştu.

"AK PARTİ’DEN KURTARALIM HESABINDALAR"
Birilerinin Türkiye’de istikrarı bozmak için fitne tohumlarını yerleştirmeye çalıştığını ifade eden Bakan Fikri Işık, “Kim ‘Biz Türk’üz bize oy verin’ diyorsa, kim ‘Biz Kürt’üz bize oy verin’ diyorsa bilin ki bu ülkeye kötülük yapıyor. Biz aynı kökenin siyasetini yapıyoruz. Şu an Türkiye’de HDP’ye gazı verelim HDP yükselsin. Nasıl olsa HDP yükselince MHP’de yükselecek. AK Parti tek başına iktidar olamasın. Bu ülkede CHP, MHP, HDP koalisyonu kuralım. Bu sayede bu ülkeyi AK Parti’den kurtaralım hesabındalar. Bu ülkenin koalisyonlardan neler çektiğiniz hepiniz çok iyi biliyorsunuz. İki noktaya dikkat çekeceğim. Bu ülkede pijamayla Başbakan karşılamayı özleyen insanlar var. Onlar şu anda televizyon kanallarında HDP, MHP, CHP propagandası yapıyorlar. Onlar alışmışlar. Başbakan görevi alır almaz onlara giderek bakanlar kurulunu kimlerden kurayım diye sormaya gidiyordu çünkü” dedi.
HDP’nin Eskişehir’de eşcinsel bir aday göstermesine de değinen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Aday koyduğu adam eşcinsel. Ben eşcinsellerin evliliğinin yasallaşması için çalışacağım diyor. Benim Kocaeli’deki Kürt kardeşim bunlara oy verirse neyi desteklemiş olacak? Bir tanesi kalkıyor dinle diyanetle ilgili öyle şeyler söylüyor ki insanın aklı almıyor. HDP ile ilgili zaten başka bir şey söylemeye gerek yok. Bakın doğuda muhafazakar aday batıda eşcinsel aday. HDP bu listelerle barajı aşacak da memlekete ne hayır gelecek. Aksine HDP bu listelerle barajı aşamazsa bir daha da böyle liste yapmaz” ifadelerini kullandı.
Son olarak AK Parti’nin seçimlerde zayıflamasının çözüm sürecini de olumsuz etkileyeceğini belirten Işık, “Bakın bugün çözüm sürecinin mimarı AK Parti’dir. AK Parti olmasaydı bırakın çözüm sürecini şu son 12 yılda elde edilen haklar olabilir miydi? AK Parti bu ülkede özgürlükleri teminat altına alan parti oldu. Ama birileri fena halde rahatsız oldu. Birileri bu memleketin kaynaklarını kısa yoldan cebine aktarma işini artık yapamıyor. Özellikle AK Parti zayıflarsa çözüm süreci de zayıflar” dedi.
(İHA)