Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başkanlık Sistemi için 380 milletvekilinin oyu alınsa bile milletin önüne getireceklerini belirtti.
Bakan Zeybekci, AK Parti Buldan İlçe Teşkilatı, Sarayköy Kaymakamlığı, Belediye ve AK Parti İlçe Teşkilatlarını ziyaret etti. Buldan’da bir düğün salonunda vatandaşlarla buluşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Üç yıldan beri hep söylemeye devam ettim, Türkiye’ye ekonomik anlamda hiçbir tuzak kuramazlar. Avrupa Birliğine şunu söylüyoruz, ‘Türkiye’nin hedefi Avrupa Birliğine girmek’ Bunu ezberlemeşiz, eyvallah. Aksi bir şey söylemiyoruz. Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğinin sonuna kadar destekçisiyiz. Avrupa Birliğine üye olmazsa ne olur, hiçbir şey olmaz. Bakın bir şey var, Türkiye’nin Avrupa Birliğine üye olmak, bunun gerçekleşmesi için, onların ve bizim iradesinin gerçekleşmesi lazım. Beraber hareket etmemiz lazım. Onun için biz diyoruz ki, Avrupa Birliğinin standartlarını tutturmak, Avrupa Birliğinin gösterdiği tüm kriterlerinin üzerine çıkmak. Japonya’nın, Güney Kore’nin, Kanada’nın ve Amerika’nın kriterlerinin her alanda üzerine çıkmak. Hedefimiz budur. Onun için bizim Avrupa Birliğinin standartlarını yakalamak, vazgeçilmez hedeftir. Bunu tutturduktan sonra Türkiye, Avrupa Birliğine üye olmuş, olmamış zerre umurumuzda olmaz. Onun için dünyayı ve dünya ekonomisini farklı yorumluyoruz. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz" diye konuştu.

"AYNI KIBLEYE DÖNÜP ’ALLAHU EKBER’ DİYEN KÜRT KARDEŞİM BENİM VAZGEÇİLMEZİMDİR"
Terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelede kararlılık vurgusunu yapan Zeybekci, "Bu operasyonlar başlamıştır, bu ameliyat bitecektir. Ama bir cerrah hassasiyetiyle, bir doktor hassasiyetiyle yapacağız. Onun için aynı kıbleye dönüp ‘Allahu Ekber’ diyen Kürt kardeşim benim vazgeçilmezimdir. Çanakkale’de beraber ölmüşüz, Allahu Ekber dağlarında beraber ölmüşüz, Yemen’de, Fizan’da, Trablus’ta, dünyanın her yerinde beraber ölmüşüz. Açtıkları Haçlı Seferlerine karşı beraber durmuşuz, tüm ihanetleri beraber yenmişiz, şimdi bu ihanetleri de beraber yeneceğiz. Onların istediklerini ellerine vermeyeceğiz. İstedikleri o, kardeşi kardeşe düşürmek" şeklinde konuştu.
Güçlerinin asıl hedeflerinin Recep Tayyip Erdoğan olduklarını belirten Zeybekci, "Bu milletin ve bu ümmetin tek umudu var, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun için saldırıyorlar, yoksa Kasımpaşalı Recep Tayyip Erdoğan kim ki, bu milletin ve bu ümmetin tek ümidi olduğu içindir. Yoksa Recep Tayyip Erdoğan, ‘tamam bıraktım her şeyi’, ‘kenara çekildim,’ ‘inzivaya çekildim’ dese, hepsi birden onun heykelini dikecekler. Ondan sonra bu milletin üzerine çökecekler. Siyasi istikrar ile beraber, ekonomik istikrar da önemlidir. Arada dalgalanmalar oluyor, arada tekere çomak sokanlar oluyor, arada elektrik düğmesini kapatanlar oluyor, arada başka şey yapanlar da oluyor. Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın dediği gibi ‘hükümet olduğumuzdan beri, başımıza gelmeyen kalmadı’ ‘ne biçim iş bu’ oluyor. Ama Allah’a şükürler olsun, dimdik ayaktayız. Hergün bir önceki günden daha güçlüyüz" ifadelerini kullandı.

"380 BİLE OLSA MİLLETİN ÖNÜNE GETİRECEĞİZ"
Son olarak başkanlık seçimleri hakkında konuşan Zeybekci, “Millet şunu diyor, seçimlere gidiyoruz, gidilsin. CHP’lisi, MHP’lisi, AK Parti’lisi seçimlere gidiyoruz diyor, gayet normaldir, gidilsin. Çünkü sonuçta mutlak, sonuçta kaçınılmaz, sonuçta illaki biri yüzde 51 ile başa gelecektir. Öyle bir şeydir. Haydi şu yüzde 25 aldı, şu yüzde 30 aldı, yüzde 40 şu aldı, yok böyle bir şey, başa gelen beş yıl boyunca, yüzde 51 ile geliyor, tam yetki ve sorumlulukla, ama hesap verme şartıyla geliyor. Ya belediye seçimleri olursa, ya istikrarsızlık olursa, kimsenin umurunda değil. Bu millet birinci turda, olmadı ikinci turda, tek başına gelecek olan birini getiriyor, ona yetki veriyor. Diyor ki, beş yıl boyunca problem yok, dünya bunu yapıyor, biz de bunu yapacağız. Bakın birileri diyor ki, karşıyız. Neden, bakıyor şöyle kendine, sağına bakıyor, soluna bakıyor, arkasına bakıyor, alttan topluyor, üstten topluyor, yandan çarpıyor, bizden yüzde 51, yüz bin oy bile çıkmaz diyor. Ona kaçmıyor, çünkü ben diyor ama önce milletim, önce devletim, önce bayrağım, önce bayramım diyen her kimse ‘bu işi bitirelim’ diyor. Artık zamanı geldi. TBMM’de Anayasa 367 oyun üzerinde olursa, referanduma gitme şartı yoktur. Doğrudan onaylanıyor. Ama biz inşallah, AK Parti, MHP ve TBMM’de bu milletin sorumluluğunu taşıyan milletvekilleri 380 bile olsa, milletin önüne getireceğiz. 2017’de milletin önüne gelecek. Onlar diyor ki, kontratımız daha 20 sene var, yok böyle bir şey, millete soracağız. Önümüzdeki Nisan, Mayıs, Haziran, tabi TBMM takdir ederse, tüm hemşehrilerimiz için bir fırsat olacak. illaki olacak, bu yüzde 50, 60,70 neyse, bir şekilde olacak" açıklamasını yaptı.
Toplantıya AK Parti Denizli Milletvekilleri, AK Parti Denizli il Başkanı Necip Filiz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve partililer katıldı. AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da Bakan Zeybekci’den önce konuşma gerçekleştirdi. Konuşmalardan önce bir vatandaş ise Bakan ve protokol üyelerine Buldan üzümü ikram etti.
(İHA)