4. İstanbul Arabuluculuk Konferansı “Güçlü Diplomasi, Faal Arabuluculuk” temasıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun himayesinde 30 Haziran’da İstanbul’da düzenlenecek.

Conrad Otel’de düzenlenecek konferans sırasında, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in arabuluculuğu merkezine yerleştiren “Barış Diplomasisi” girişimi ve uluslararası sürdürülebilir barış gündemiyle uyum içerisinde, arabuluculuğun çatışma öncesi ve sonrası dönemlerdeki rolünün nasıl güçlendirilebileceği, ayrıca, ırkçılık, İslam ve yabancı düşmanlığı gibi toplumsal düzeni tehdit eden ve çatışma potansiyeli taşıyan aşırı akımlarla mücadele sürecinde arabuluculuktan ne şekilde istifade edilebileceği konuları ele alınacak.

Konferansın, BM ve AGİT’in de aralarında olduğu uluslararası-bölgesel kuruluşlardan yetkililerin yanı sıra, ihtilafların barışçıl yollarla çözümü ve arabuluculuk alanlarında çalışmalarda bulunan Türk ve yabancı akademisyenler, sivil toplum temsilcileri, bürokratlar ve kordiplomatik temsilcileri tarafından takip edilmesi bekleniyor.