MHP lideri Devlet Bahçeli, ABD Büyükelçiliği’nin kayyum konusunda ‘endişeliyiz’ açıklamasına ilişkin “ABD Büyükelçisi haddini aşıyor. Türkiye’ye saygısızlık ve hakaret yağdırıyor. Türkiye ABD’nin 53. eyaleti değildir. Türkiye bağımsız, milli ve gururlu bir devlettir” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde Genel Merkez’de partililer bayramlaşmasının ardından yaptığı konuşmada, terör olaylarına değinerek, “Bütün bunların hepsinde millet olarak terörle mücadelede her türlü gayretin içine girmek suretiyle önlemeye çalışılmıştır. Fakat 15 Temmuz akşamı Türk milleti büyük bir felaketle karşı karşıya kalmıştır. 15 Temmuz akşamı, milletimizin üzerine acımasızca bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Şu an ismi FETÖ olarak nitelendirilen kanlı örgüt milletimizi ölmeye, parçalamaya, yok etmeye, bütün bunları gerçekleştirirken de işgal etmeye gayret göstermiştir. Tahribat büyüktür. Acı derindedir ama Türk milleti olarak 15 Temmuz’dan sonra geçen süre içerisinde yaklaşık 60 günü bulan süre içinde bu büyük kalkışma hareketinin önü kesilmiş, milletimiz huzur ve istikrara kavuşabilmek için önemli adımlar atmaya başlamıştır” diye konuştu.

“ÖRGÜTÜN ÇATISI NEYSE O ÇIKARTILMALI"
Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu acımasız darbeyi ve kalkışmayı gerçekleştirenler uzun yıllardır milletimizin içerisinde bulunan çok sinsi, kurnazca faaliyetlerini sürdüren bir terör örgütü olduğu anlaşılmıştır. Bu 8 ayak üzerinde hem toplumsal hayatımızı, hem de devlet yapımızı ele geçirmeye çalışmıştır. Bunlardan bir tanesi TSK’dır. İkincisi yargı kurumudur, üçüncüsü eğitim kurumları, üniversitelerdir, bir diğeri kamu kurum ve kuruluşlarıdır. Bir başkası basın ve yayın dünyamızdır. Diğeri ise iş dünyamızdır. Bütün bunların üzerinde şu an için üzerine gidilmeyen ve bu Türkiye’nin sarmaşık gibi sarmış olan bu örgütlenmeden siyasi ayak boşta kalmıştır. Eğer siyasi ayak bu gelişmeler karşısında sonuçlandırılmadığı takdirde o zaman çok farklı sonuçlar ortaya çıkması ve bu tahribatın halk nezdinde devam etmesi ve Türkiye’yi daha karanlık günlere sürüklemesi her an söz konusu olabilir. O bakımdan Fetullah Gülen örgütlenmesiyle ilişkisi olanlar ve bu kesim olarak belirlenmiş bulunanlar nerede bulunurlarsa bulunsunlar devletin tüm kurumlarından ayıklanmalıdır, temizlenmelidir, gerekli cezaya çarptırılmalıdır. Ama aradan geçen 60 günlük süre içerisinde masum vatandaşlarımızı bazı şikayetlerle haksız suçlamalarla ihbarlarla FETÖ’cü zannedip zulüm yapmaktan da bu millet kurtarılmalıdır. Bu önlenmediği sürece FETÖ’cü örgütlenmenin açmış olduğu tahribat toplumsal derinliği olan bir kırgınlığa, küskünlüğe, zulme sürüklenmiş olacaktır. Önümüzdeki günlerde bayram sonrasında bugüne kadar verilmiş olan mücadelelerin arkası getirilmeli. Örgütün çatısı neyse o çıkartılmalı, Türkiye’de bir darbe gerçekleşmiş olsaydı kimler tarafından yönetileceği belirlenmeli ve FETÖ örgütlenmesinin onun siyam ikizi olan PKK’nın kökü kazınmalı ve toplumsal barış huzur istikrara tekrar ülke kavuşturulmalıdır.”

“ABD BÜYÜKELÇİSİ HADDİNİ AŞIYOR"
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bahçeli, 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili ABD Büyükelçiliği’nden ‘endişeliyiz’ açıklaması yapıldığının sorulması üzerine Bahçeli, “ABD Büyükelçisi haddini aşıyor. Türkiye’ye saygısızlık ve hakaret yağdırıyor. Türkiye ABD’nin 53. eyaleti değildir. Türkiye bağımsız, milli ve gururlu bir devlettir” yanıtını verdi.
7 Eylül’de milliyetçi camianın yakından tanıdığı bazı isimlere yönelik gözaltı kararı verildiğinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Şu an hiç kimse ülkücü hareketin mensubu olarak, mensubiyet duymuş olduğu harekette önemli faaliyetlerde bulunarak, bir suçlamayla karşı karşıya kalınıp gözaltına alınmış değildir. FETÖ hareketi ile uzaktan yakından ilişkisi söz konusuysa o da bizim bileceğimiz iş değil, yargının bileceği iştir sabırla beklememiz lazım” ifadelerini kullandı.
Fetullah Gülen’in iadesi için Adalet Bakanlığı’nın Amerika’ya başvuruda bulunduğunun sorulması üzerine Bahçeli, “Fetullah Güleh’in mutlaka Türkiye’ye getirilmesi ve ABD’nin stratejik ortak dost ve müttefik olarak kendini yorumluyorsa 15 Temmuz felaketini organize eden bir kişiyi veya zihniyeti Türkiye’ye teslim etmesi lazımdır” değerlendirmesinde bulundu.
(İHA)