Başbakan Binali Yıldırım, ABD’li komutanın skandal açıklamasıyla ilgili, ”Bu bir itiraf demektir. Nasıl Fethullahçı generallerin arkadaşları oluyorlarsa, o zaman onlar da aynı sınıfa dahil oluyor" diye konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım, Akıncılar’da yaralanıp Kazan Hamza Eriş Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Cengiz Öztürk, Osman Aydın ve Nurettin Erdal isimli yaralıları ziyaret etti. Yıldırım, ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir soru üzerine Yıldırım, "Bu hain darbe teşebbüsünün merkezi Akıncılar, eski adıyla Mürted. Şimdi orayı kapatacağız. Sadece Akıncı Üssü’nü kapatacağız. Hava üslerinden Akıncı kapatılacak, diğerleriyle ilgili bir şey söylemedim, onu düzeltelim. Ama şehrin içinde tankların bulunduğu, zırhlı araçların bulunduğu yerleri de kapatacağız, onları da şehir dışına alacağız. Hem İstanbul’da, nereden bir tank, nereden bir zırhlı araç çıkmışsa buralar kapatılacak. Hasdal var, Maltepe var, Mamak var, Etimesgut var, Güvercinlik var, Kara Havacılık Okulu var, bunların hepsi kapatılacak" dedi.

ABD’Lİ KOMUTANLARDAN GELEN AÇIKLAMALAR
ABD’li komutanlardan gelen açıklamaların sorulması üzerine Yıldırım, "Bu bir itiraf mıdır? Bu bir itiraf demektir. Nasıl Fethullahçı generallerin arkadaşları oluyorlarsa, o zaman onlar da aynı sınıfa dahil oluyor" diye konuştu.
"Hedef bir daha darbe üretecek bir şey olmayacak" diyen Yıldırım, "Sadece darbeleri bastırmak değil, bundan sonra darbe ihtimalini bile ortadan kaldıracak bütün sebepleri tek tek araştırıyoruz, gereğini yapacağız. Yani TSK’nın yeniden yapılandırılma ihtiyacı var. Aksi halde 3-5 tane soysuz, asker elbisesi içine girmiş terörist, koca peygamber ocağını tartışılır hale getiriyor, buna asla müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
Kuvvet komutanlarının durumuna ilişkin soru üzerine ise Yıldırım, "Kişiler değil, önemli olan ülkenin geleceğidir" dedi.
(İHA)