Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "PKK, YPG, PYD, DAİŞ bunların hiçbirinin birbirinden farkı yok. Hepsi terör örgütü. ABD’nin YPG’ye verdiği desteği kınıyorum. Bizimle NATO’da beraber olanlar kalkıp da kendi askerini YPG’nin işaretleri ile Suriye’ye göndermemeli, gönderemez. Yanlış yerde duruyorsunuz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da 116 projenin toplu açılış töreninde konuştu. Terör örgütünün Suriye’deki bir takım gelişmelerden cesaret aldığına dikkat çeken Erdoğan, "Suriye’deki oyunu ülkemizde de sahneye koymaya kalktı. PKK, YPG, PYD, DAİŞ bunların hiçbirinin birbirinden farkı yok. Hepsi terör örgütü. ABD’nin YPG’ye verdiği desteği kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Bu bize verilen söz değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Dolayısıyla bize dost olanlar. Bizimle NATO’da beraber olanlar kalkıp da kendi askerini YPG’nin işaretleri ile Suriye’ye göndermemeli, gönderemez. ’Hala YPG’ye destek vermeye devam edeceğiz, o PKK değildir’ diyenler gel de bunun bizden dersini al. Yanlış yerde duruyorsunuz. ’Teröre karşıyız’ demekle teröre karşı olunmaz. Bizzat terör örgütü ile ilgili bütün belgeleri veriyoruz. Ama attıkları adımlar yanlış" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜNDEN SIYRILIN"
Asker, polis ve korucuların bir kez daha terör örgütünü ve arkasındaki güçleri hüsrana uğrattığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:
"Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bugün artık güvenlik güçlerimiz Nusaybin ve Şırnak hariç operasyonunu tamamladı. Nusaybin’de örgüt mensupları gruplar halinde teslim oluyor. Operasyonun tamamlandığı ilçelerin yeniden ayağa kaldırılması için kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Terör örgütünün içerisinde olan herkese sesleniyorum. Anne babanızın sesine kulak verin. Terör örgütünden sıyrılın. Bu devlet adildir. Bu devletin anlayışı o katil terör örgütü ile asla mukayese edilmez. Bunu da söylüyorum. Şu anda operasyonların yapıldığı yerlerin tamamında çarpık yapılaşmanın olduğu yerleri tamamen yıkıp, yeniden yaparak, diğer bölgelerde hasar durumuna göre gereken çalışmaları gerçekleştirerek, yaraları saracağız. Kimse açıkta kalmayacak. Hiç merak etmeyin bu devlet adildir. Biz Van depreminde bütün o yıkılan evleri nasıl yepyeni şehirler kurarak, nasıl oraya yerleştirdiysek aynısını Bingöl’de de, Simav’da da yaptık. Allah’ın izni ile operasyon bölgelerinin tamamında yapacağız. Örgüt kan dökmenin ve yıkmanın peşindedir. Devletimiz ise yaşatmanın ve inşa etmenin yollarını arıyor. Bunun bölge halkı açısından milat olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki dönemlerde bölgede yaşayan tüm vatandaşlarımızın devletinin yanında daha güçlü durarak, 2023 Türkiyesi’nin bir parçası olacağına inanıyorum. Bunun için el ele vereceğiz."
(İHA)