11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Peşmergelerin Türkiye üzerinden Kobani’ye geçişiyle ilgili, “Seyrediyorum, bakıyorum hepsine şimdilik” dedi. Gül, dün yapılan rekor süreli MGK toplantısı için de, “Demek ki konuşacak çok şey var” yorumunu yaptı.
Abdullah Gül, Cuma namazını Yeniköy Merkez Camii’nde kıldı. Gül’ün gelişi nedeniyle cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, maden faciasıyla ilgili soru üzerine, “Çok üzgünüz. Bütün acıları paylaşıyoruz. Daha önce de Soma’da daha büyük acıyı yaşıyoruz. Şimdi bu acıyı yaşıyoruz ve bütün bunlardan ders alıp, bunların olmaması için ne gerekiyorsa düzenlemelerin yapılması, tedbirlerin alınması, gelişmiş ülkelerde bu tip olaylar nasıl nadir oluyorsa bizde de öyle olması lazım. Eminim ki herkes elinden geleni yapacaktır. Ayrıca bugün trafik kazasında da bir o kadar insan hayatını kaybetti. Bunların hepsi çok üzücü. Herkesin daha dikkatli olması gerekiyor işini gücünü yaparken” dedi.
Peşmergenin Türkiye üzerinden Kobani’ye geçişiyle ilgili bir soruyu ise yanıtsız bırakan Gül, “Seyrediyorum, bakıyorum hepsine şimdilik” demekle yetindi.
Abdullah Gül, dün yapılan Cumhuriyet tarihinin en uzun MGK toplantısı için de, “Demek ki konuşacak çok şey var. Çevremizde, memlekette olup bitenler. Bunların enine boyuna konuşulduğu yerdir orası” yorumunu yaptı.
(İHA)