Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Batı dünyasında darbe girişimini yönelik tatmin edici kınama gelmemesine ilişkin şikayetleri Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland’a iletti.
Adalet Bakanı Bozdağ, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland ile Bakanlıkta bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası bir açıklama yapan Bozdağ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Jagland ile karşılıklı önemli değerlendirme yapma imkanı bulduklarını söyledi. Jagland’ın darbe teşebbüsünden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdiğini belirten Bakan Bozdağ, “Milletimizin darbeye karşı demokrasiye sahip çıkmasına teşekkür ettiler. Toplantımız, bu süreçle ilgili bazı konuları karşılıklı değerlendirdiğimiz olumlu bir hava içerisinde geçti. Biz de kendilerine darbenin nasıl gerçekleştiğine dair yaşadıklarımızı anlattık. Milletimizin, siyasi partilerimizin, sivil toplum örgütlerimizin, Başbakanımızın, hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın ve bütün milletin demokrasiye ölümüne nasıl sahip çıkarak, darbe girişimini başarısızlığa uğratıldığını ifade ettim. Batı’dan darbe gecesi beklediğimiz açıklamaların, beklediğimiz düzeyde olmayışından dolayı üzüntümüzü de kendisine ilettik. Kendisi darbenin başından beri çok net tavır koydu, koyduğu tavrı ifade edip açıkladılar, kendisine teşekkür ettik ve bundan sonraki süreçte de Avrupa Konseyi ile birlikte istişarelerimiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.

THORBJORN JAGLAND
Genel Sekreter Jagland ise, "Burada Türk kurumlarını desteklemek için bulunmaktayız. Aynı zamanda Türk halkının darbeye karşı gösterdiği dirençten dolayı onları takdir ve tebrik etmek için de burada bulunmaktayız. Bütün bunların dışında Türk toplumunun desteği ve Türk toplumunun tutumu gerçekten çok önemliydi. Bu sayede hukukun üstünlüğünün ve demokrasinin ne kadar korunduğu anlamında da tutum ve durum ortaya koyulmuş oldu. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Avrupa Konseyi olarak desteğe hazırız" açıklamasını yaptı.
(İHA)