RİZE (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Ben bugün ölmeyeceğim de ne zaman öleceğim' deyip meydana siz çıktınız bütün fareler kayboldu. Yiğitler meydana çıkınca korkaklara sadece korkmak, sinmek ve kaçmak yakışır" dedi.

Bozdağ, çeşitli açılış ve ziyaretler için geldiği Rize'de, Güneysu ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ana, ata ocağında bulunmaktan mutlu olduğunu, Güneysu'nun Türkiye için önemli bir değere sahip olduğunu belirtti.

15 Temmuz'un Türkiye, demokrasi, hukuk ve millet için karanlık bir gün olduğunu ifade eden Bozdağ, "Türkiye'nin geleceğini karartmak için yola çıkanlar milletin istikbaline ve istiklaline sahip çıkma konusunda ölüme gözünü kırpmadan koşuşu sayesinde başarısız olmuştur. FETÖ örgütünce ve ona eklemlenmiş silahlı terör örgütünün başlattığı darbe teşebbüsü önce Rabbimin bütün tuzakları bozması ve sonrada aziz milletimizin dik duruşu sayesinde başarısızlığa mahkum edilmiştir." diye konuştu.

Milletin, dünyanın bütün güçlerini ve ülke içerisindeki ihanet şebekelerini şaşırttığını vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Çılgın Türkler anlayışının 21. yüzyıldaki bir örneğini ortaya koydunuz. Kurtuluş Savaşı yıllarında nasıl milletimiz bir beraber olup devletimizi düşmana karşı koruyup istiklalimize ve istikbalimize de aradan geçen yaklaşık 100 yıl sonra bu milleti partili partisiz bir araya getiren ve adeta ölüme koşturan bir hadise yaşandı. O gün, Ankara'da, Rize'de, İstanbul'da başka yerlerde meydana çıkanlara bomba yağıyor, tanklardan, helikopterlerden insanlara mermi yağıyordu. 'Ölü var, yaralı var, sizinde başınıza bir iş gelir aman çıkmayın' diyenlere, 'Ben bugün ölmeyeceğim de ne zaman öleceğim' deyip meydana siz çıktınız, bütün fareler kayboldu. Yiğitler meydana çıkınca korkaklara sadece korkmak, sinmek ve kaçmak yakışır."

Demokrasinin tehlikeye düşmesi halinde vatan tehlikeye düşmüş gibi canını ortaya koyan bir millet olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Başka ülkelerde 'darbeciler kaybetti' diye üzülenler, esasında 'millet kazandı' diye üzülüyor. Türkiye'yi taşeronlara bu millet terk etmedi diye üzülüyorlar. 238 şehidi, 2 bin 500 yaralıları görmeyen, demokrasi nöbeti tutanları görmeyenler, 'darbecilere ne olacak?' diye soruyorlar. 'Cumhurbaşkanlığını bombalayan, tankları canlı insanların üzerinden geçirenler, TBMM'yi bombalayanlar 238 kişiyi şehit eden caniler kim?' diye neden sormuyorsunuz?' şeklinde konuştu.

Fetullah Gülen'in darbecilere, "Dik durun. İtirafçı olmayın. Tarih sizi yazacak' şeklinde gaz verdiğini kaydeden Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Zaten o gaz ile azıttı tabi olanlar. Sürekli 'Yarın şu olacak, bekleyin. Ertesi gün şu olacak, bekleyin. 17'sinde olmadı 25'inde olacak. Olmadı Ocak'ın 30'unda, olmadı, 30 Mart seçiminde, olmadı Cumhurbaşkanlığı, olmadı HSYK seçiminde olacak. Olmadı 7 Haziran, 1 Kasım, Gezi olayları, Kobani'de olmadı. Olmadı, darbe ile en son yapacak. Şimdi yine beklenti yönetiyorlar. Ayın 14'ünü göreceksiniz. E göreceğiz ayın 14'ünde Rabbim nelere kadir. Hep beraber göreceğiz. Milletin evlatlarını, kendisine tabi olup peşinden gidenleri sürekli gazlaya gazlaya hak hukuk adalet tanımaz hale getirdi. Ben de diyorum ki, gel Türkiye'ye de tarih seni yazsın. Onları satır satır, paragraf paragraf yazacağına Amerika'ya, Avrupa'ya yalvarıp yakaracağına, 'bu hükumeti düşürün' diye yalvaracağına gel çık ne söyleyeceksen söyle, tarih seni yazsın ama yok orada oturuyorlar, Türkiye'yi karıştırıyorlar, kardeşi kardeşe düşman ettiler bunlar. Ana babaya, kardeş kardeşe, baba evlada, karı kocaya bunların yüzünden hasım oldu. Ya bu inandığımız dinin neresinde var bu? Hepimizi birbirinin karşısına dikti bu alçaklar. Onun için bizim geleceğimize istikbalimize sahip çıkmamız lazım. Her şeye beraber sahip çıkacağız. Demokrasimize birlikte sahip çıkacağız. Milletimiz sağcısı, solcusu, görüş farklılıklarını bir tarafa koyup demokrasimize sahip çıktı. Onun için bundan sonra ne 14'ü ne 24'ü ne de başka bir tarihte demokrasiye kimse balans ayarı veremeyecektir. Sadece, Güneysulular, Rizeliler, 81 ilde yaşayan aziz vatandaşlarımız seçimlerde kime ders verecekse verecek, kimi iktidara getirecekse iktidar edecek. Biz de şapka çıkaracak onun kararına saygı duyacağız. Türkiye yoluna böyle gidecek."

Bozdağ, konuşmasının ardından bir süre vatandaşlarla sohbet ettikten sonra Rize'den ayrıldı.