AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 81 ilde STK’larla toplantı yapacaklarını açıkladı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Genel Merkezi’nde parlamento muhabirleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Çalık toplantıda, Güneydoğu illerinden başlatılarak 81 ilde düzenlenecek olan "Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları" toplantıları ve AK Parti İletişim Merkezi’nin (AKİM) çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Çalık, bu hafta sonu Afyonkarahisar’da yapılacak olan AK Parti İstişare Toplantısı’na ilk defa 60 kişilik parti kurucularının da katılacağını belirterek, "O ilk ruhu yaşayalım, hissedelim istiyoruz. 14 Ağustos 2001’de Erdemliler Hareketi olarak başlayan ilk kadrolarımızla yola devam ediyoruz. Kurucularla Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız buluşacak. AK Parti hiç veda partisi olmadı, hep vefayı kendine şiar edindi" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ 81 İLDE STK’LARI DİNLEYECEK
Çalık, AK Parti Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak "Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları" projesini Güneydoğu illerinden başlattıklarını belirterek, "Sivil toplum kuruluşlarıyla bütün illerde bir araya gelip toplantılar düzenlemeye başladık. Bütün sivil toplum kuruluşlarını davet edip, onları dinliyoruz. Konuşan Türkiye olarak bize söyleyecekleriniz vardır, susup sizi dinleyeceğiz diyoruz" dedi.
Güneydoğu illerinde STK’larla yaptıkları toplantılardan izlenimler paylaşan Çalık, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu toplantılardan önce Karadeniz’e gitmiştik. Karadeniz dahil her yerden ’çözüm sürecine devam edin’ sesi geliyor. Bölgede ’Çözüm süreci dağlarda çiçeklerin açıldığı dönem oldu’ dediler. ’Kaosa sürüklemek isteyenlere engel olun, çözüm süreci ile kamu düzeni birbirinin alternatifi değil, çözüm süreci devam ederken kamu düzeni sağlansın’ dediler. ’Kürdü, Türkü birlikte barındıran STK’larımız var; bizim haklarımızı sizin savunmanızı istiyoruz’ dediler ve çözüm sürecinin mutlaka başarıya ulaşması gerektiğini söylediler."
TOBB’un yaptığı bir araştırmaya ilişkin verileri de paylaşan Çalık, Batman’ın yatırımlar sebebiyle en mutlu ve umutlu il olarak çıktığını kaydetti. 6-7 Ekim olaylarının bölgedeki yatırımcıları endişelendirdiğini söyleyen Çalık, "Bölgedeki STK’ların yeni anayasa talebini sürdürüyor. Bunun için önümüzdeki genel seçimlerde AK Parti’nin tek başına anayasayı değiştirecek sayısal çoğunluğa ulaşması gerekiyor" diye konuştu.

GÜNEYDOĞU’DAN "PARALEL YAPIYLA MÜCADELEYE DEVAM" MESAJI
Çalık, bölgedeki STK’larla yaptıkları toplantılarda paralel yapıyla mücadelenin sürmesi yönünde ciddi ve yaygın taleplerin olduğunu kaydederek, "Kaostan beslenenler listesine paralel yapıyı da ekliyorlar. Sivil toplum kuruluşları ’paralel yapıyla da mücadele edin’ dediler. Paralel yapının da bölgede büyük sıkıntılar yaşattığını söylediler" diye konuştu.
Çalık, STK temsilcilerinin sınırda terör örgütlerinin yanı sıra Suriye rejimini de istemedikleri mesajını verdiklerini ifade ederek, "Bizi oraya çekmek isteyen güçleri çok iyi biliyoruz. Türkiye IŞİD ile mücadele etsin diyorlar, kendileri önden buyursunlar" dedi.
Çalık, 81 illerde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldikten sonra elde edilen verilen bir rapor haline getirileceğini ifade ederek, "Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na sunacağız. Son olarak ise Ankara’da Başbakanımızı STK temsilcileri ile bir araya getireceğiz ve kapsamlı bir toplantı yapacağız" ifadelerini kullandı.

"İNEĞİ KAYBOLANDAN OKYANUSTA MAHSUR KALANA HERKES BİZE BAŞVURUYOR"
AK Parti İletişim Merkezi’nin (AKİM) çalışmaları hakkında da bilgi veren Çalık, AKİM’e 2 milyona yakın bildirimin olduğunu ve başvuruların yüzde 95’ine geri bildirimde bulunduklarını dile getirdi. Çalık, başvuruların AKİM Koordinatörlüğü tarafından mutlaka ilgili birimlere ulaştırıldığını ve varsa sorunun çözümünden vatandaşların haberdar edildiğini söyledi. Bu süreci tüm detaylarıyla anlatan Çalık, "ineği kaybolandan eşiyle barışmak isteyene, okyanusta mahsur kalandan iş taleplerine kadar her türlü başvurunun AKİM’e yapılabildiğini" belirterek, AK Parti dışında partililerden de başvurular geldiğini söyledi.

"CHP VE MHP AK PARTİ’Yİ TAKLİT EDİYOR"
AKİM’in Başbakanlık’taki BİMER gibi benzer uygulamalar için de örnek olduğunu anlatan Çalık, diğer partilerin de AKİM’e benzer uygulamalarla AK Parti hizmetlerini taklit ettiklerini kaydetti. Çalık, "Özgün projeler üretemeyen CHP ve MHP bizi taklit ediyor. Bu tabi sevindirici bir durum. Çünkü onlar da AK Parti’nin her zaman öncülerin partisi olduğunu böylece kabul etmiş oluyorlar. Biz 13 yıllık partiyiz ve her hizmetimiz taklit edilir hale gelmiştir. CHP şimdi HALKİM’i kuracağını açıklamıştır. Bakıyorsunuz AKİM’in taklididir. MHP 2011’de çağrı merkezini kurdu. Ve ilginç bir şekilde 11 yıllık AKİM ortadayken kendi merkezlerinin bir ilk olduğunu iddia ediyorlar. Taklit edilmeye çalışılmak bizi memnun ediyor. Biz söz var ’Ankara’da dayısı’ olmak diye. Bütün milletimizin Ankara’da bir dayısı var, o da AKİM’dir. Kapımız millete açıktır" dedi.

AKİM’E SOSYAL MEDYADAN DA ULAŞILACAK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AKİM’e artık sosyal medyadan da ulaşılabileceğini belirterek, merkeze gelen başvuruların o hafta ülkede tartışılan gündemle paralellik arz ettiğini, bu nedenle ülke gündemine ilişkin iyi bir nabız tutma imkanı sunduğunu kaydetti. Toplantının ardından basın mensuplarına AKİM ofisini gezdiren Çalık, çağrı merkezinde telefonlara da yanıt verdi. Telefonlarda kendini tanıtarak vatandaşların sorunlarını dinleyen Çalık, bildirimlerine ilişkin kayıtları aldı.
(İHA)