Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık sistemini de içeren anayasa teklifini kısa sürede Meclis’e getireceklerini ve sonuç ne olursa olsun milletin onayına sunacaklarını açıkladı.
AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşan Binali Yıldırım, hayata gözlerini yuman eski Bakan Kemal Unakıtan’ın kendisinde özel bir yeri olduğunu belirtti, merhuma rahmet diledi. MHP lideri Bahçeli’nin ‘başkanlık sistemiyle’ ilgili çağrısını ‘yol açıcı’ olarak değerlendiren ve bu konuda harekete geçeceklerini duyuran Yıldırım, "Bugüne kadar anlaşılan 60 madde başta olmak üzere, diğer eksik kalan maddeleri de AK Parti Grubu hazırlayacak, Meclis’e getirecek ve onayına sunacak. Meclis, ister 367 ile kabul etsin, ister 330’la kabul etsin, her iki halde de son onayı millete götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"PKK’YA SON 30 YILIN EN AĞIR DARBESİNİ VURUYORUZ"
Terör örgütü PKK’ya 30 son yılın en ağır darbesini vurduklarını kaydeden Başbakan Yıldırım, "Teröristleri, onların destekçilerini ülkemizde nefes alamayacak hale getireceğiz. Onların siyasi uzantılarının da maskelerini düşüreceğiz" dedi. "Terör örgütü de, destekçileri de bu topraklardan çıkarılacak. Bundan kim şüphe ediyorsa ben de onun aklından şüphe ederim" diye devam eden Yıldırım, terörle mücadeleye büyük destek veren bölge halkına da teşekkür etti.


"KİMSE BU İŞİ SULANDIRMAYA KALKMASIN”
Yıldırım, Fetullahçı terör örgütüyle mücadelenin titizlik ve kararlılıkla sürdüğünü de ekleyerek, “Kimse bu işi sulandırmaya kalkmasın” dedi. CHP’nin mağduriyet edebiyatı söyleminin FETÖ’nün oyunu olduğunu, CHP’nin buna alet olmasının üzüntü verici olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, "Anamuhalefet lideri, ’Bunların haklarını savunmaya devam edeceğim’ diyor. Et kardeşim, FETÖ’cülerle senin muhabbetin iyiyse bana ne" dedi. Kılıçdaroğlu’na seslenen Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun yol yakınken bu yanlıştan dönmesini bekliyoruz" diye konuştu.

TAM GÜN EĞİTİMLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERE CEVAP
Başbakan, tam gün eğitimle ilgili derslik sıkıntısı olduğu eleştirilerine de yanıt vererek, "Tam gün eğitim dedik bir yaygara, ’şu kadar okul lazım’. İş yapmaya gönlü olunca bahanenin bini bir para. Sen yapmayacaksın kardeşim AK Parti yapacak" dedi.
(İHA)