DÜZCE (AA) - AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, "İktidar makamında olanlar çözüm makamındadır. Biz çözüm üretmek zorundayız" dedi.

Keşir, AA Düzce Bürosu'na gerçekleştirdiği ziyarette büro sorumlusu Ömer Ürer'den kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Ziyarette Yığılca ilçesinde katı atık depolama tesisinin koku yaydığı iddiasıyla eylem yapan köylülerin hatırlatılması üzerine Keşir, konunun kendilerine intikalinin yaklaşık 3 hafta önce olduğunu söyledi.
"İktidar makamında olanlar çözüm makamındadır" diyen Keşir, "Biz çözüm üretmek zorundayız. Bu anlamda biz çözüm arayışındayız. Ankara'da konuyla ilgili defalarca temaslarda bulunduk. İlgili bakanlık ve genel müdürlüklerle görüşmeler yaptık. Bu işin çözüm noktasının önemli bir ayağı Ankara'da" ifadesini kullandı.
Olaya iki cepheden baktıklarını anlatan Keşir, şöyle devam etti:
"Birincisi, orada yaşayan vatandaşlarımızın ifade ettikleri mağduriyetlerinin çözülmesi bizim için kıymetli. Diğer taraftan da şehrin çöpünün, çevreci, modern ve sağlıklı şekilde toplanması gerekiyor. Bu iki konunun en doğru şekilde yapılması, vatandaşlarımızın mağdur olmayacak şekilde yapılması noktasında yaklaşık 20 gündür süren temaslarımız var. Teknik ekip çalışıyor. Böyle bir sorunu bugün konuştuk, yarın çözme gibi bir şansınız yok. Umuyorum ki bakanlık ekiplerinin teknik çalışmasının sonucunu kısa bir zaman içerisinde alacağız."
Keşir, seçimlerde Düzce için hizmet edeceklerini beyan ettiklerini anımsatarak, "Kentin her sorunu bizim sorunumuz ama biz muhalefet refleksi ile hareket edemeyiz, çözüm odaklı hareket etmek zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.