61SAAT HABER SERVİSİ - AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, bugün referandum çalışmaları kapsamında Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pazarkapı Mahallesinde vatandaşlarla buluştu. Burada esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Günnar, Anayasa Değişikliği ile ilgili 16 Nisan’da yapılacak referandumda vatandaşlara neden ‘Evet’ demeleri gerektiğini anlattı. 
Pazarkapı Mahallesinde bir çay ocağına giren Günnar, vatandaşlarla sohbeti ise dikkat çekti. Vatandaşlara Volkan Canalioğlu’nun Trabzon Belediye Başkanlığı yaptığı dönemi örnek veren Günnar, dikkat çeken ifadeler kullandı. 

Günnar, “Diyorlar ki tek adam olacak. Volkan Canalioğlu, Trabzon Belediyesinde CHP’den aday olarak girdi ve halkımız 2004 seçimlerinde Volkan beye teveccüh gösterdi. Aynı halkımız, AK Partili belediye meclis üyelerine çoğunlukla Trabzon Belediyesi Meclis üyeliğine seçti. Biri başkan, diğerleri de belediye meclis üyeleri. Onların döneminde ben teşkilatta, hem il bakanlığı hem de il teşkilat başkanlığı yatım. Uyum içerisinde bir dönemdi. Volkan bey meclisle uyum içerisinde olmalıydı, mecliste Volkan bey ile uyum içerisinde olmalıydı. 

CUMHURAŞKANI MECLİSE KIZIP SEÇİME GİDERSE, KENDİSİ DE GİDECEKTİR
Neticede halk bakıyordu. Hükümette Volkan beye destek olmalıydı. Hükümet ve meclisin desteği ile Volkan bey çok işler yaparken, Volkan Canalioğlu’da belediye meclis üyeleri ve hükümetle kavga etmedi. Neticede yeni gelecek, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde kavga edenin kaybedeceği sistemdir. Cumhurbaşkanı şuan da bu meclise kızıp seçim kararı alırsa kendisi de seçime gidecektir. Meclis Cumhurbaşkanına kızıp seçim kararı alırsa kendisi de seçime gidecektir. Kısacası Cumhurbaşkanı meclise uygun olmayan Kanun Hükmünde Kararnamelerini çıkartmaya çalışırsa meclis çıkartacağı kanunlarla Cumhurbaşkanının önünü tıkayacaktır. Dolayısıyla diyalog uzlaşma modeli olan bu yeni sistemde Türkiye kazanacaktır” dedi. 

GÜMÜZÜ YETTİĞİNCE MİLLETVEKİLLERİ OLARAK
Çalışmaların nasıl gittiği ile ilgili olarak ise Günnar, “Trabzon’un bütün ilçelerinde köy köy mahalle mahalle dolaşıyoruz. Vatandaşımızın referandumla ilgili yakın alakasından dolayı çok memnun oluyoruz. Biz gücümüz yettiğince milletvekilleri olarak mecliste vatandaş menfaatine bu yasaya ‘Evet’ vermiş kişiler olarak niçin ‘Evet’ verdiğimizi Türkiye’nin geleceği için vatandaşımızın bu meseleyi net olarak algılamasını istiyoruz. 

GÖZLEMLERİM ŞU Kİ ÇOK BÜYÜK ORANDA ‘EVET’ 
Çünkü maalesef siyasi partilerden CHP, tamamen yalan beyanlarla halkımızın kafasının karışacağını ümit ediyordu. Fakat gözlemlerim şu ki çok büyük bir oranda ‘Evet’ konusunda vatandaşımızın yönlenmesi var. Allah’a şükürler olsun, Türkiye, AK Parti’den önce ki dönemlerde ki gibi koalisyon sürecini yaşamayacaktır. Bizim tek hedefimiz güçlü siyasi istikrarı olan ve hesap verebilen Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte aynı şekilde daha güçlü kanun çıkarma yetkisi tamamen kendisine ait ve bir birinden bağımsız olarak çalışabilen bağımsız bir yasama organı TBMM’yi oluşturmak. Daha serin ve kararlar oluşturacak hükümet sistemine oluşturmak. Bunun yanında yargının da bağımsız olmasının yanında tarafsızlık ilkesi ile hareket etmesini sağlamak. 

HAYIR ÇIKMASINI ‘PKK’DA İSTİYOR, FETÖ’DE İSTİYOR
Engel olmak isteyenlere gereken cevabı milletimiz büyük oranda ‘Evet’ oyu vererek verecektir. Bir gerçeği söylemekte gereği vardır. ‘Hayır’ çıkmasını PKK’da istiyor, FETÖ, IŞID, Almanya, Hollanda’da istiyor Avrupa’da istiyor. Bizim Türkiye’nin bu bölgede güçlü bir devlet olmasını istemeyen bütün devletler ‘Hayır’ çıkmasını istiyor. Sebep, siyasi istikrarın ilerde de olsa bir ümit de olsa bozulması meselesidir. Siyasi istikrarın bozulmamasının yolu belediye başkanlığında yapmış olduğumuz seçimler gibi vatandaş iki sandıktan birinde başkanını yanı Cumhurbaşkanını seçecek. Diğerinde de yasamı organını TBMM’yi seçecek. Meclise hesap verebilen, yürütmesi hızlı bir şekilde devam eden bir hükümetle beraber inşallah Türkiye bizim koyduğumuz 2023 hedefine ulaşacaktır” dedi