AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Gaziantep’teki terör saldırısı dolayısıyla Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında olağanüstü toplandı.
AK Parti Genel Merkezindeki MYK toplantısı öncesinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, basın mensuplarının Gaziantep’teki saldırıya ilişkin sorularını cevapladı. Gaziantep’ten ayrılmadan önce Sağlık Bakanı Akdağ ile birlikte son bilgileri paylaştıklarını kaydeden Şimşek, “Gaziantep’te hızla yaraları sarıyoruz ve hayat normal. Tarifi zor bir acı var orada. Eşi benzeri olmayan bir vahşet bu. Zaten bu terör örgütlerinin özü bu. PKK olsun, DAEŞ olsun veya başkaları olsun çalışma tarzları benzer. Onun için Allah’ın izniyle terörle mücadelede çok daha güçlü bir şekilde devlet olarak, ülke olarak büyük çaba göstereceğiz ve başaracağız” ifadelerini kullandı.

“BU YAŞTAKİ ÇOCUKLARI AYRI BİR VAHŞET VE İNSANLIK SUÇUDUR"
Terör saldırısını gerçekleştirenin 12 yaşlarındaki bir çocuk olduğu yönündeki iddiaları değerlendiren Şimşek, “Bu konuda herhangi bir bilgim yok. Çalışmalar yapıldıktan sonra bunlar ortaya çıkar. Düğünde bulunanların bir takım tanımlamaları var. Ama bu aşamada benim yorum yapmam doğru olmaz. Terör örgütleri maalesef her alanı istismar ediyorlar. Bu konuda net bir bilgi ortaya çıktıktan sonra bir yorum yapmak doğru olur. Ama bu yaştaki çocukları kullanmak ayrı bir vahşet ve insanlık suçudur. Terör örgütlerinin hepsi barbardır. Sivilleri hedef alan, cana kast eden her türlü terör eylemi barbarca ve vahşicedir. Çok güçlü bir şekilde bunlarla da mücadele konusunda en ufak tereddüt yok. Ben inanıyorum ki terör örgütleri giderek son çırpınışlarını yapıyorlar. Gerek ordumuz, gerek polisimiz, gerekse de milletimiz çok güçlü bir duruş sergiliyor. Bugün özellikle dışarıdan taşıma ile getirilen bazı provokatörler vardı. Onların dışında atmosfer son derece yapıcıydı. Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hakimdi. Sayın Başbakanımız davet ettiler geldik ve bizde o çerçevede değerlendirme yapacağız” diye konuştu.

"YARALILARA MÜDAHALE, ONLARIN HASTANELERE DAĞITILMASI, MÜKEMMEL BİR ORGANİZASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ"
Sağlık Bakanı Akdağ ise Başbakan Yardımcısı Şimşek ve AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ile beraber sabaha karşı Gaziantep’e gittikleri hatırlatarak, “Teknik anlamda yapılması gereken görevlerle ilgili hususlar en mükemmel bir şekilde yerine getirildi. Sağlık açısından yaralılara müdahale, onların hastanelere dağıtılması mükemmel bir organizasyonla gerçekleştirildi. En büyük hadiselerde bile 112’nin yönlendirilmesiyle yaralılar uygun hastanelere dağıtılıyor ve çok süratle hareket ediliyor. Dün bütün gece boyunca, sabah saatlerine kadar onlarca ameliyat yapıldı, yoğun bakımlarda onlarca hasta tedavi altına alındı” dedi.

"PKK, DAEŞ YA DA FETÖ TERÖRÜNÜN BİRBİRİNDEN FARKI YOK"
Cenaze namazının kılınması sırasında birtakım terör örgütü yandaşlarının yaptığı provokatif eyleme değinen Akdağ, yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğunu kaydederek, “Toplu halde cenazelerin kılınması sırasında orada küçük bir grup, büyük bir kısmı da il dışından gelen bir grup anlamsız bir provokasyon yaptı. Halbuki bütün Gaziantep’te benim hissettiğim husus şu oldu; Gaziantep halkı bunu ortak bir acı olarak kabullenmiş durumda. Bu belli bir grubun meselesi diye düşünülmüyor. Oradaki insanlar bizim kardeşlerimiz. Bir düğün esnasında böyle zalimce, insanlık dışı bir saldırı yapılıyor. Dolayısıyla bu hadiseleri artık Türkiye’de bazı siyasi grupların kendi siyasi çıkarları için kullanma alışkanlığından vazgeçmesi lazım. Bundan bütün milletin ruhu inciniyor. Bunların birbirinden bir farkı var mı? PKK terörünün, DAEŞ terörünün ya da FETÖ terörünün. Hepsi bu milletin başına bela olmuş zalim çeteler. Bunlarla beraber mücadele edeceğiz. Gaziantep’te biz bu ruhu gördük. Herkeste böyle bir yaklaşım var. Bazı küçük gruplar var ama bunlara Gazianteplilerin izin vereceğini düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

"17 YARALININ HEPSİNDE HAYATİ TEHLİKE YOK"
Terör olaylarında 51 kişinin hayatını kaybettiğini ve 17 yaralı vatandaşın durumunun ciddi olduğunu dile getiren Akdağ, “17 yaralının hepsinde hayati tehlike yok ama bir kısmında hayati tehlike var. Bu yaralılarımız yoğun bakımda. Onun dışında 69 yaralımız vardı ama bugün onlardan tahliye edileceklerde olacaktır. Herhangi bir ilave hizmet ihtiyacı yok. Hayatını kaybeden kadın ve çocukların sayısını bilmiyorum. Ama ziyaret ettiğimiz yaralıların çoğunluğu kadın ve çocuklardı. Terörün dini, imanı olmaz, etnik grubu ve milliyeti olmaz diyoruz. Bu büyük bir zulüm ve bu zulme karşı milletçe hep birlikte mücadele edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

"AÇIKÇA HEDEF TÜRKİYE’NİN BİRLİĞİ VE BERABERLİĞİDİR"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ise terör örgütlerinin son günlerde bu tür düğünlerin ya içinde ya da yakınında vahşi saldırılar yaptığını vurgulayarak, “Geçen gün de Van’daki bir düğünün yakınında saldırı oldu, dün gece de Gaziantep’te. Burada açıkça hedef Türkiye’nin birliği ve beraberliğidir. Bazen farklı formlarda, farklı şekillerde bu tür saldırılar gerçekleşiyor. Ama maşası kim olursa olsun, hangi vahşi elin vasıtasıyla gerçekleşirse gerçekleşsin sonuçta bu eylem ister PKK eliyle, ister DAEŞ eliyle olsun sonuçta Türkiye’ye ve vatandaşlarına dönük kanlı ve vahşi bir eylem. Bunların hepsini biz aynı şekilde şiddetle karşılıyoruz. Bunlarla mücadele devam ediyor. En büyük mücadelesi de böyle zamanlarda milletimizin birlik ve beraberliğini korumasıdır. Orta Doğu coğrafyası birçok hesabın döndüğü bir coğrafya. Küresel oyunların ve hesapların farkında olarak bölgede ve bazen içimizde yaşayan maşalarını, onların hain ellerini de milletçe kıracağız” ifadelerini kullandı.
(İHA)