AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, “CHP’nin Pazar günkü Taksim’deki toplantısına parti olarak bir davet aldık. Bundan dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Bu davete de icabet edeceğiz” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı’nın ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Aktay, önemli açıklamalarda bulundu. Aktay, Ankara’da 15 Temmuz darbe girişimine benzer bir hareketlilik olduğu iddialarına, “Ankara’da bir hareketlilik olduğuna dair biz de bir bilgi aldık ama demin Ankara Valiliği bir açıklama yaptı ve sosyal medyada ve bazı yayın organlarında yayılan haberlerin asılsız olduğu yönünde bir açıklama yaptı. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır, bu tür haberlere itibar edilmemesi gerekiyor. Türkiye olağanüstü bir durumdan geçmiş olduğu için bu tür haberler hızla bir alıcı bulabilir. Şuan itibariyle böyle bir durum söz konusu değil” diye cevap verdi.

200 SAS komandosunun kayıp olduğu iddiası
200 SAS ve SAT komandosunun kayıp olduğuna dair bir bilginin olmadığını kaydeden Aktay, Cumhurbaşkanı Edoğan’a yönelik saldırı planlayan bazı komandoların kayıp olduğunu, onların yakalamalarına yönelik operasyonlar yapıldığını dile getirdi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden ile Başbakan Yıldırım görüşmesi
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in MYK Toplantısı sırasında Başbakan Binali Yıldırım’ı aradığını, Fetullah Gülen’in iadesi konusunda dosyaların dikkatle incelendiğini ve gereğini en kısa zamanda yapılacağını ifade ettiğini söyleyen Aktay, “ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden MYK sırasında Sayın Başbakanımızı aradı. Orada bu olaydan dolayı Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Bu konuda Türkiye’nin desteğe ihtiyacı olup olmadığını, varsa bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, Türkiye’nin her zaman yanında durduklarını, bu darbecilerin demokrasiyi ortadan kaldırmak için koyduğu tavırların asla yanında olamayacaklarını ifade ettiler. Gülen’in iadesi için, terörist başının ABD’den iadesi için Türkiye’den gelen dosyaların dikkatle inceleneceğini, en kısa zamanda gereğinin yapılacağını ifade ettiler. Onun dışında Türkiye’ye tam desteklerini ifade ettiler” şeklinde konuştu.

“Suçlar bireyseldir”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin kardeşi Mehmet Dişli’nin Fetullahçı Terör Örgütü’yle bağlantılı olabileceği şüphesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Aktay, “Mehmet Dişli, Sayın Ekonomiden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Şaban Dişli’nin kardeşidir. Bizim ona bir suçlamada bulunmamız asla söz konusu olmaz. Suçlar bireyseldir, bu hem evrensel hukukun gereğidir. Bugün Fetullahçı Terör Örgütüyle irtibatı nedeniyle görevine son verilenlere yaklaşımımız şudur: Hiçbir zaman birisi; birinin kardeşi, birinin akrabası diye suçlanacak değildir. Biz suçların bireysel olduğuna inanmak suretiyle, kim bu teröristlerle doğrudan doğruya irtibatlıysa sadece onları bu soruşturma kapsamına, tedbir kapsamına almış oluyoruz. Bu yapı son derece gizli, esoterik bir yapı. Bu haşhaşi yapı babasını bile tanımayan bir yapıdır. Yeri geldiğinde kendi babasını, kardeşini inkar eden, kendi kardeşine silah çeken bir yapıdır. Kendi örgütünden başka hiçbir şeyi kutsamayan bir yapı olduğu için, bunlar kardeşi kardeşe kırdırabilen, babayı oğluyla kırdırabilen bir yapı. Bu yapının tehlikesi biraz da ondan kaynaklanıyor” değerlendirmelerinde bulundu.
CHP’nin Pazar günü Taksim’de düzenleyeceği toplantıya AK Parti’den de katılım olacağını söyledi. CHP’ye AK Parti’yi de toplantılarına davet ettikleri için teşekkür eden Aktay, şu ifadeleri kullandı:
“CHP’nin Pazar günkü Taksim’deki toplantısına parti olarak bir davet aldık. Bundan dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Bu davete de icabet edeceğiz. Bu bir siyasi partinin meselesi değil. Biz de diğer siyasi partilerden insanların da meydanlardaki demokrasi gösterisine katılımını arzu ediyoruz. Konuşmalarımızın bütününde de hiçbir siyasi partiyi rahatsız etmeyecek konuşmalar yapmaya da özen gösteriyoruz. Bunu milli birlik ve beraberliğimiz için bir fırsat olarak değerlendirip, bunu hepimizin katıldığı bir bayrama, bir şölene dönüştürmeye çalışıyoruz. CHP’nin Taksim’de gerçekleştireceği şölen dolayısıyla hem kendilerini tebrik ediyoruz, hem de üst düzeyde milletvekillerimizin, genel başkan yardımcımızın da oraya katılacağını söyleyebilirim.”
(İHA)