Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Enes Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İHH ile ilgili yaptığı eleştirilerden dolayı kendisine yapılan eleştirilere ateş püskürdü. Dar kişilerin hadsiz bir şekilde Cumhurbaşkanını eleştirdiğini belirten Aslan şu maddeleri sıraladı:

“1. Öncelikle şu bilinmelidir ki Türkiye, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her zaman mazlumların yanında olmuştur ve onlara her türlü desteği vermiştir. Bu desteklerin neler olduğunu yazmaya kalksak sayfalar yetmeyecektir.
2. Recep Tayyip Erdoğan ülke tarihimizin en büyük siyasi dahilerindendir. Bunu çapsızların çok da anlamasını beklemiyoruz. Tayyip Erdoğan gibi bir siyasi dahinin o gün öyle söyledi bugün de böyle söyledi diye eleştirilmesi tamamen siyasi çapsızlıktır.
3. Birçok kişi bilmektedir ki Mavi Marmara gemisi o dönemde, dönemin Başbakanı olan Tayyip Bey'den ve Hükümet'ten izin almamışlardır. Zira uluslararası sularda gitmeye izni olmadığı ve geminin teknik açıdan buna uygun olmadığını bu hareketi yakından takip edenler biliyorlarlardı.
4. Böyle bir gemi devlet eliyle Gazze'ye gönderilse idi, doğaldır ki teknik ve belge olarak hiç bir eksikliği olmayan tam teçhizatlı bir gemi gönderilirdi.
5. Sonuçta bu gemi içindeki samimi insanlar ile yola çıkmış ve büyük bir zulme uğramış, o gemideki 9 canımız şehit edilmiştir.
6. Cumhurbaşkanımızın böyle bir durumda bu hareketin arkasında durmaması zaten düşünülemezdi. Zira içerisinde 9 vatandaşımız şehit edilmişti. Doğal olarak o dönemde bu gemi izinsiz bile yola çıksa sonucundan dolayı Cumhurbaşkanımız bu hareketin arkasında durmuştur. Yapılan açıklama o gün mazlum durumuna düşen kardeşlerimiz için yapılan bir açıklama idi. Ve hepimiz oraya giden kardeşlerimizin arkasında olduk. O gün Cumhurbaşkanımız da kendisinden izin alınmasa bile bu kardeşlerimizin arkasında durmuştur.
7. Hatta arkasında durmakla kalmamış bu hareketinden dolayı İsrail'e özür diletmiş, şehit olan kardeşlerimizin de yüklü tazminatlar almasını sağlamıştır. İsrail bu dönemde tarihinde ilk defa BM'de kınanmıştır.
8. Bugün geldiğimiz noktada ise olayın soğuması ile beraber izin alınmadan yapılan bu hareketin yanlışlığından bahsetmiştir.
9. Cumhurbaşkanımız bugün hadsizce eleştiren ve hodjalarının bedduaları altında inim inim inleyen güneyde otorite ülke seven pkk sempatizanı paralel yapı mensuplarına bu dakikadan sonra söyleyeceğimiz tek bir kelime bile yoktur.
10. Paralel yapı dışında Cumhurbaşkanımız'a hakaret edenlere söylenecek en basit söz ise kafalarının hiç bir işe çalışmadığıdır.
11. Bu sözlerden dolayı Cumhurbaşkanımız'a eleştiri yöneten hükümete yakın STK temsilcileri ise şunu bilmelidir: Bu ülkede siyasi iradenin, STK'lara ve sivil iradeye tahakkümüne nasıl karşı isek, STK'ların ve sivil iradenin de hükümete tahakkümüne öyle karşıyız. Herkes haddini bilmeli ve hiç kimse Hükümet'ten aldığı güç ile Hükümete ayar vermeye çalışmamalıdır. Hükümete ayar verecek tek merci millettir. Bunun yeri de sandıktır.
12. STK'ların bir kısmı özellikle paralel yapı ile mücadele konusunda Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmışlardır. Yıldızı bu hükümet ile parlayan bir kısım STK'ların Cumhurbaşkanımızı eleştirmek yerine kendi içlerine sızmış kripto paralel yapı ile mücadele etmesi kendilerine daha da yararlı olacaktır.
13. Sonuç olarak şu bilinmelidir ki: Allahın izniyle bu benzer konularda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bundan önceki bir çok konuda olduğu gibi yine haklıdır. Meseleyi idrak edemeyen kardeşlerimiz de bunu en yakın zamanda anlayacaklardır.”