AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, “Gazze’de sadece insanlar ölmüyor. Tüm insanlık ölüyor, insanlığın vicdanı ölüyor” dedi.
AK Parti Teşkilatı, AK Parti Genel Merkezi’nde bayramlaştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Türkiye’nin güçlenerek yoluna devam ettiğini belirterek, tüm millet olarak bayram coşkusunu, sevincini buruk yaşadıklarını kaydetti. Kapusuz, Türk dünyasının, İslam coğrafyasının, Suriye, Irak, Mısır, Doğu Türkistan’da ve Gazze’de Ramazan ayı boyunca çekilen sıkıntılara değinerek, "Ateş sadece düştüğü yeri değil, hepimizin yüreklerini yaktı. Bin 130’a ulaşmış olan şehit, binlerce yaralı ve büyük bir katliamla karşı karşıya bulunmaktayız. Bu ve benzeri üzücü olayların, katliamların yaşanmış olması, gördüğümüz bu gerçekler, ifade ettiğimiz bu hakikatler başta Başbakanımız olmak üzere liderimizin yapmış olduğu tüm haykırmalar, ifadeler bizim tarafımızdan görüldü, bilindi. Fakat dünya bunu görmedi, adeta bilmedi, duymadı, yaşamadı. Bu zulme sessiz kalarak, hatta buna destek verip, ortak olarak sadece insanların, gençlerin, kadınların, çocukların, sivillerin değil, insanlık vicdanının ve insanlığın öldüğünü gördük” dedi.
Kapusuz, kendilerinin Yahudilere karşı olmadıklarını söyleyerek, İsrail’in katliamına, zulmüne karşı olduklarını ifade etti. Kapusuz, “İsrail ile işbirliği yapan Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkelerin insan hakları söylemlerinin sözde kaldığı, demokrasilerde samimi olmadıkları, hak ve hukukta ciddi bir duruş sergiledikleri artık herkesin malumudur. Dürüst değiller, katliamın da ortaklarıdırlar. Demokrasisiyle övünen, insan haklarından yana olan Fransa, tepki vermeyi, gösteri yapmayı bile Filistinliler adına vicdanı olanların sokaklarda demokratik hak kullanmalarına bile müsaade etmediklerini gördük” şeklinde konuştu.
Almanya Başbakanı Angela Merkel’e seslenen Kapusuz, “Siz değil misiniz bugün çocuk katiline sahip çıkanlar. Maalesef İsrail’in yanında duruyorsunuz, çocuk ölümlerini, kadınların, sivillerin ölümlerini adeta destekleyip, sahip çıkıyorsunuz. Okyanus ötesinden Amerika Birleşik Devletleri, İsrail’e destek verdiğini, İsrail’i haklı gördüğünü dünyanın gözü önünde sahiplenebilmekte, hatta savunabilmektedir. Buradan tüm dünyaya sesleniyorum; Gazze’de sadece insanlar ölmüyor. Tüm insanlık ölüyor, insanlığın vicdanı ölüyor. Artık bu zulmün durması için Birleşmiş Milletler başta olmak üzere eğer birazcık bu değerlere saygısı kalmış olan var ise, bu kan ve katliam mutlaka durdurulmalıdır” dedi.
Türkiye’nin güçlü olmasının tüm mazlumlar için önemli olduğuna dikkat çeken Kapusuz, Türkiye’nin istikrarının AK Parti olduğunu belirtti. Kapusuz, “AK Parti yapısıyla, kucaklamasıyla, dini, milli tüm yapıları bünyesinde toplamış olması, millete ait bir parti olması, bunun en güzel göstergesidir. AK Parti hiçbir etnik yapıyı, bölgeyi dışlamadan tüm farklılıkları bünyesinde barındıran adeta bir çimento görevi görmektedir. AK Parti bu ülkenin birlik ve beraberliğinin simgesi ve öncüsüdür” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçileceğini söyleyen Kapusuz, “2014’te Recep Tayyip Erdoğan’a yapılması mümkün mü, böyle bir krize döndürmek mümkün mü? Elbette değil. Bu işe artık millet el koymuştur, cumhur kendi reisini seçecektir. Bu açıdan 10 Ağustos bir milattır. 2001 yılında çıkmış olduğumuz yol, yeni Türkiye’yi müjdelediği gibi, yeni Türkiye’nin oluşmasına katkı sağlamaktadır. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için, Türkiye’nin istikrarı için Başbakanımızı Cumhurbaşkanı yapmak için AK Parti teşkilatları olarak seferber olacağız. Hedefimiz, Başbakanımızı ilk turda ve en yüksek oyla Köşk’e çıkarmaktır. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız” diye konuştu.
17 ve 25 Aralık darbesine yeltenenlerin, milli iradeyi gasp etmeye çalışanların bugün yargı önünde hesap verdiğini kaydeden Kapusuz, “Başbakanı, bakanları, milletvekillerini, yasal olmayan yollarla dinleyip, bunları iç ve dış çevrelere servis edenler, siyasete malzeme yapmak isteyenler, hükümeti devirmek isteyenler bugün hukuk önüne çıkmışlardır. Devlet içerisinde otonom bir yapı kurmak için çalışanlar, kendini devlet değil de, okyanus ötesinden olmak için gayret sarf edenler elbette bugün adalet önüne çıkartılmaktadır. MİT TIR’larını durdurup, düşmanca muamele yapanlar, devletin gizli görüşmelerini kaydedip dış ülkelere servis edenler bugün yargıya hesap veriyor. Hukukun üstünlüğüne saygı duyacağız. Bu işlenen suçların cezasız kalmaması da hepimizin arzusudur. Millete ihanet hiçbir zaman cezasız kalmaz” dedi.
AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ise, Kurban Bayramı’nın daha huzurlu şekilde, terörist devletlerin olmadığı, kadın ve çocukların öldürülmediği bir bayrama ulaşma dileğinde bulundu.
(İHA)