61SAAT HABER MERKEZİ: Trabzon AK Parti’de milletvekili aday adayı olmak için müracaat eden 49 aday adayı önümüzdeki günlerde AK Parti Genel Merkezi’nde mülakata çağırılacak. 
49 aday adayından mülakatı geçenler arasından 12 isim seçilecek ve bu isimler Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında oluşturulacak olan bir üst komisyonda yeniden mülakata alınıp Trabzon’a dönecekler. 
Bu sürecin ardından temayül yoklaması, kamuoyu yoklamaları ve aday adaylığı sürecinde adaylık belirleme ile ilgili diğer değerlendirmeleri de göz önünde bulundurarak 6 adayı ilan edecek. 

MÜLAKATLAR NEREDE NASIL VE NE ZAMAN 

Mülakatlar 6-15 Mart tarihleri arasında yapılacak.  
Trabzon’un  mülakatı 10 Mart Salı Günü saat 10.00’da AK Parti Genel Merkezi’nde yapılacak. 
49 aday adayının da katılacağı Trabzon’un mülakat komisyonunun başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem yapacak. 
Trabzon temayül komisyonunda AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakık Köylü ve AK Parti MKYK Üyesi Sema Kırcı’da yer alacak. Mülakat komisyonu üyeleri aday adayları ile 3'er dakika görüşme yapacak. 

4 İSİM KATILMIYOR 
10 Mart Salı Günü Ak Parti Genel Merkezi'nde yapıacak olan aday adaylarının katılacağı mülakata Trabzon'da temayüle katılmayan 4 ismin çağrılmayacağı öğrenildi.
Yani ilk görüşmeye AK Parti Trabzon eski Milletvekili Asım Aykan, eski il başkanı Doç. Dr. Adnan Günnar, mevcut milletvekilleri Aydın Bıyıklıoğlu ve Safiye Seymenoğlu katılmayacak. Alt komisyon 45 aday adayı ile görüşecek. İlk mülakata girmeyecek olan 4 isim bir üst komisyonun mülakatında yer alacak.