SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Başbakan Binali Yıldırım'a Genel Başkan seçildikten sonra ilk mitingini Samsun'da yapması için davette bulunduklarını söyledi.

Göksel, bir restoranda yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. AK Parti 2. Olağanüstü Kongre ve 65. Hükümet konusunda değerlendirmelerde bulunan Göksel, şöyle konuştu:

MKYK'da 26 değişiklik olduğunu ifade eden Göksel, "MKYK'da Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan yeniden görev aldı. Keşke MKYK'ya Samsun olarak bir iki kişi daha koyabilseydik. Yönetim kadrosuna ne kadar fazla Samsunlu bulundurursak, kendimizi o kadar başarılı sayıyoruz. Birinci hedefimiz, bulunduğumuz konumdan geriye düşmemek. Ondan sonraki hedefimiz ise bir nebze daha yukarıya çıkartmaktır. İnşallah Samsun olarak bulunduğumuz seviyeden daha iyi bir duruma geliriz." dedi.

Başbakan Yıldırım'a miting çalışmalarına Samsun'dan başlaması için davette bulunduklarını belirten Göksel, "Kendisine 'Herkes bu işe Samsun'dan başlıyor, siz de Samsun'dan başlayın' dedik. Samsun artık meşale şehir oldu. Cumhurbaşkanımız ve bir önceki Başbakanımız, seçim çalışmasının startını Samsun'dan başlatmıştı. Başbakanımız Binali Yıldırım'a Genel Başkan seçildikten sonra ilk mitingini Samsun'da yapması için davette bulunduk. İnşallah bunun cevabı da gelir." diye konuştu.

Göksel, AK Parti'nin kendisinden başka rakibi olmadığını vurgulayarak, "Bizim birinci işimiz hizmettir. Bizim rakibimizde kendimiziz. Bir vekil, bir bakan veya herhangi bir AK Parti'li işini aksatıyorsa, kendisi 'ben bu işi herhalde eksik yapıyorum' deyip, çekilmesini bilir. Çekilir ve ondan sonra yerine gelecek kişi yeni bir aşkla daha iyi çalışmalara imza atmak için her şeyi yapar. Bu aslında bizim dava bilincimizin, memleket sevdasının bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.