Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Fetullah Gülen’in mehdiye değil, olsa olsa Deccal’a benzetilebileceğini söyledi.
Cumhuriyet Meydanında demokrasi mitinginde vatandaşlara konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kilis’te bir süre önce DEAŞ tarafından atılan roketlerle şehit verdiklerini ifade ederek, “Okulda öğrencimizi şehit verdik. Annemizi şehit verdik, esnafımızı şehit verdik. Aramızda bulunan muhacir kardeşimizi şehit verdik. Bizi şeref katan muhacir kardeşimizi şehit verdik. Onlarda bizim mukaddes dinimiz adına cinayet işliyorlardı. Bunlarda din adına cinayet işliyorlar. Asla her ikisinin de islamla, dinimizle mukaddes değerlerimizle bağdaşır tarafı yok. DEAŞ neyse, FETO odur. FETO neyse PKK odur. Sapkın bir din anlayışı öne süreceksiniz, size bağlıları, size inananları sizin mehdi olduğuna inandıracaksınız, ‘haşa’, sizin her gece efendimizle, peygamberimizle konuştuğunuzu insanlara ‘şah’ damarından daha yakın olduğunuzu söyleyeceksiniz, sonra bunu İslam adına yapacaksınız. Ben ibadet aşkıyla, vatanına akıllı terbiyeli eğitimde öğrenciler yetişsin diye bu yapıyı destek veren kardeşlerimize şunu söylüyorum. Bu FETO, ben asla Feytullah demiyorum. Yüce Rabbim’in en kıymetli adını Allahın adını o sapkın ile yan yana getirmemek için demiyorum. Bu sapkın FETO mehdiyle değil, Mehdi resul ile değil, olsa olsa Deccal’e benzetilebilir. Neden Deccal’e benzetilebilir, biliyoruz ya Deccal da yer yüzüne bozgunluk çıkarmak için fesat çıkarmak için yer yüzüne gelmiştir. Bunlar sadece Türkiye’de değil, yakında göreceğiz. Teşkilatlandıkları 160 ülkede bozgun çıkarmak fesat çıkarmak için varlar” dedi.
Dünya tarihinin gördüğü en hain en cani en sapkın bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalındığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Dünyanın hiçbir erinde vatandaşın parasıyla aldığı uçakları milletin üzerinde alçakça uçuran başka kimse olmadı. Dünyanın hiçbir yerinde milletin tankını topunu milletin üzerine çeviren ve ateş emri veren, bir hain olmadı. Ve dünyanın hiçbir yerinde darbeye teşebbüs edenler kendi parlamentosunu, kendi milletinin iradesini temsil eden parlamentosunu bombalamadılar. Biz 15 Temmuz tarihinde bütün bu çirkinlikleri, cinayetleri hep birlikte gördük. Adete afyon çekmiş bir şekilde kendilerine emredilen, saçma sapan düşünleri kendi akıllarının kendi beyinlerinin ürünüymüş gibi millet üzerinde tatbik etmeye çalıştılar. Bunlar aslında bir avuç, o bir avuç üzerine bizim silahlı kuvvetlerimizin şerefli ordumuzun şerefli üniformasını giymiş, bir avuç terörist, silahlı kuvvetlerimiz büyük bir ekseriyetiyle aslında milletin emrindedir. Milletin idaresinin emrindedir. Milletinin anayasal düzeninin emrindedir. Bunlar asla askeri darbe değildir. Bunlar asker elbisesi giymiş, bir avuç teröristin işidir.“ dedi.
Vatandaşların idam isteriz sloganları üzerine Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Buradan bir gurup arkadaşımız idam isteriz diye slogan atıyor. Ben bir hukukçuyum, bir milletvekiliyim, 65. hükümetin Başbakan Yardımcısıyım ben size samimi düşüncelerimi ifade etmek isterim. Bu çirkin teşebbüsü yapanlar, bu hain teşebbüsü yapanlar, milletin, Türk’ünün, Kürt’ünün Arap’ının, Alevi’sinin, Sünni’sinin, kadınının, erkeğinin, polisinin, askerinin üzerine, milletvekilinin tepesine bomba yağdıranların, gerçekten sizin söylediğiniz cezayı hak ediyor. Zalime gösterilecek merhamet, mazluma zülümdür.” diye konuştu.
Cumhuriyet Meydanındaki mitinge Kilis Valisi İsmail Çataklı, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti Kilis milletvekilleri Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin, AK Parti İl Başkanı İzzet Toprak, CHP İl Başkanı Abidin Uslu ile protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
(İHA)