AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, partisinde kadın kimliği ile ilgili en ufak bir dayatma görmediğini belirterek, vitrin olarak görülmekten ve algılanmaktan bıktığını söyledi.
Kadına yönelik şiddetin araştırılması için Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin kadın milletvekilleri tarafından verilen toplam 32 önergenin görüşmeleri esnasında söz alarak kürsüye çıkan AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, bir milletvekilinin kendilerini erkeğin istediği kadın profili ile siyaset yapmakla suçladığını söyleyerek eleştiride bulundu.
Eleştirilerde bulunurken dışarıdan bakmamak gerektiğinin altını çizen Enç, “12 yıldır siyaset yaptığım partimde ne kadın kimliğimle ilgili ne demokrat kimliğimle ilgili ne muhafazakâr kimliğimle ilgili ne kıyafetimle ilgili ne yaşam biçimimle ilgili en ufak bir dayatmayla karşılaşmadım. Dayatmayla karşılaşsam zaten Adalet ve Kalkınma Partisinde siyaset yapmam. Bunu söylerken sizlerden rica ediyorum, bizim yerimize empati kurarak da söyleyin. Yani, vitrin olarak görülmekten, vitrinmiş gibi algılanmaktan ben gerçekten bıkmış durumdayım, bunu inşallah bir daha kullanmazsınız diyorum” dedi.
(İHA)