Federal Almanya Milletvekili ve İnsan Hakları Sözcüsü Frank Schwabe, Alman istihbaratının Türkiye’yi dinlediği iddialarını kendilerinin de endişe verici bir durum olarak gördüklerini söyleyerek, “Hassasiyetlerinizi paylaşıyorum” dedi.
Federal Almanya Milletvekili ve İnsan Hakları Sözcüsü Frank Schwabe, Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesi Projesi kapsamında Ordu’ya yaptığı ziyaret esnasında tercüman aracılığıyla AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal ile bir görüşme gerçekleştirdi. TBMM’deki çalışmalarından dolayı görüşmeye telefon ile bağlanan Milletvekili Ünal, Schwabe’e Alman istihbaratının Türkiye’yi dinlediği haberlerini hatırlattı. Ünal, “Parlamentoda tavrınızı Türkiye’den yana bekliyoruz” diyerek, Almanya Federal Meclisi’nin görüşlerini merak ettiğini ve bu konudaki düşüncelerini sordu.
Türk-Alman ilişkilerini ileri seviyelere ulaştırmak istediklerini belirten Alman Milletvekili Frank Schwabe ise, dinleme iddialarının iki ülke arasında diplomatik sorunlara yol açabileceğini ve bu durumun kendi ülkelerinde de endişe verici olarak karşılandığını söyledi. Schwabe, “Bu konu Almanya’da da büyük ses getirdi. Şu an mecliste bu konunun araştırılması için bir komisyon oluşturuldu. En kısa zamanda bu konuyla ilgili bir rapor hazırlanıp, parlamentoya sunulacaktır. Hassasiyetlerinizi paylaşıyorum” dedi.
(İHA)