Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Hiç merak etmeyin bu Fethullah denen psikopatın adamlarına Türkiye’mizin tarihinin en büyük cezasını vereceğiz. Amerika bizim dostumuz olduğunu iddia ediyor ya, bütün dünya karşı dursa da, o Fethullah denen psikopatı tıpış tıpış Türkiye’ye verecek” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, AK Parti Milletvekilleri Emrullah İşler, Ahmet Gündoğdu ve Ravza Kavakçı Kan ile birlikte, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit ve 92 gazi veren Ankara’nın Kazan ilçesini ziyaret etti.
“Darbe girişiminin önlenmesinde Kazan’ın yeri bambaşkadır. Yaptıklarınız bambaşkadır” diyen Bakan Soylu, “Büyük bir badireden geçtik. Kahraman Kazan’ın evlatları, Allah, memleketin ne olduğunu, milletin ne olduğunu, insanın ne olduğunu, okunan sela ile bu milletin bir araya geldiğini canlı canlı bir kere daha gösterdi. Kolay zamanda herkesin hikaye yazması çok kolaydır. Başa gelmeyince kahramanlık kolaydır, olayların dışından anlatmak kolaydır. Karşı karşıya gelince göğsünün içi cesaret dolu bir halde tanklara karşı yürüyen, göğsünün içi cesaret dolu bir halde arkasında kim var diye bakmadan elini o tankın, silahın önüne koyup ‘bizim imanımız var’ diyen kahraman Kazan halkı” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de daha önce yaşanan darbelerin arkasında kimlerin olduğunu bu milletin bildiğini belirten Soylu, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında da aynı güçlerin olduğunu savundu. Soylu, “Hiç merak etmeyin bu Fethullah denen psikopatın adamlarına Türkiye’mizin tarihinin en büyük cezasını vereceğiz. Amerika bizim dostumuz olduğunu iddia ediyor ya, bütün dünya karşı dursa da, o Fethullah denen psikopatı tıpış tıpış Türkiye’ye verecek” dedi.
(İHA)