Ankara Garı önünde geçen yıl gerçekleşen terör saldırısının yıldönümünde, Talatpaşa Bulvarı’ndan Ankara Garı’na ikinci kez yürümek isteyen gruba polis yeniden müdahale etti.
Ankara Garı önünde geçen yıl gerçekleşen terör saldırısının yıldönümünde Talatpaşa Bulvarı’ndan Ankara Garı’na yürümek isteyen gruba polis sabah saatlerinde müdahale etmişti. Müdahalenin ardından dağılan grup yeniden toplanarak, sloganlar atıp yürümek istedi. Polis gruba kanunsuz yürüyüş yaptıklarını anons ederek, dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Eylemci grup ise topladıkları taş ve demir parçalarıyla polise saldırdı. Bunun üzerine polis gruba biber gazıyla müdahale etti. Müdahale esnasında HDP’li milletvekilleri de Talatpaşa Bulvarı’nda bulunuyordu. Sıkılan gazdan etkilenen milletvekilleri daha sonra polislere müdahale etmemeleri yönünde ikazlarda bulundu. Polisin müdahalesi üzerine eylemciler kaçarak olay yerinden uzaklaştı.
Geçen yıl gerçekleşen patlamanın yıldönümü nedeniyle düzenlenecek etkinlikler dolayısıyla Cumhuriyet Caddesi (Gar Kavşağı-Baruthane Kavşağı arası ile giriş ve çıkışları), Hipodrom Caddesi - Talatpaşa Bulvarı’nın (Ulaştırma Kavşağı ile Opera Köprüsü arası tüm giriş ve çıkışları / Gar kavşağı alt geçidi dahil) araç trafiğine kapatılmıştı. Talatpaşa’da toplananan grubun dağılması üzerine polisler, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası önünde TOMA ile kapatılan yolu tekrar trafiğe açtı.
(İHA)