Bilhassa Kanuni Bulvarı’nı harita ve paralel projeksiyon üzerinden inceleyen Aykan, “Heyecan verici proje üzerinde çalıştık” diyerek şunları söyledi: “Cumhuriyet tarihimizin şehrimizdeki en büyük projesini Karayolları 10. Bölge Müdürümüz Selahattin Bayramçavuş`un verdiği uzun brifing ile değerlendirdik. 


Karayollarımızca sürdürülen bu heyecan verici proje ilimizdeki bütün parametreleri yeniden tanımlayacaktır. Bu ana aksın yan düşünülen bağlantıları, şuan trafik sıkışıklığı yaşadığımız Çömlekçi-Çukurçayır-Değirmendere ve Üniversite hatlarını da rahatlatmayı planlamaktadır.
17 tünel ve 14 köprülü kavşağın bulunduğu projeye bugüne kadar yaklaşık 300 milyon TL harcanmıştır. Emeği geçen Karayollarımız ve Belediyemizin tüm çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum” dedi


 Projelerin Trabzon turizminin alt yapısını oluşturduğunu belirten Aykan, ilimizin AK Parti farkı ve değişimini yaşadığını, marka şehir olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini kaydetti. Aykan: “Biz bir projenin arkasına sığınarak 10 yılını geçirecek zihniyete sahip parti değiliz. ‘Her gün yeni bir gün’ diyerek hareket eden, harekette de bereket olduğuna inanan insanlarız. Zaman kaybına tahammül etmeksizin üzerine koyan, yeniliklere bir yenisini daha ekleyen, ülkemizi proje ve atılım zenginlikleri ile tanıştırmış partiyiz. Yolumuza tecrübe, hizmet ve millet sevdamız ile ara vermeksizin ilerlemeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.