MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Neresinden bakarsak bakalım, Türk eğitim ve öğretim sistemi tel tel dökülmekte, kademe kademe düşmektedir. Bu kapsamda kaybedilen cepheler endişe vericidir. Ve öğretmenlerimiz öğrencileriyle birlikte bu acınası tabloya katlanmak durumundadır” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir grup öğretmen heyetiyle görüştü. Görüşmede konuşma yapan Bahçeli, “Öğretmenlik en başta bilgisiyle öğreten, tecrübesiyle öğütleyen, uzak görüşlülüğüyle öneren, bunların yanında geleceği özveriyle hazırlayan bir mesleğin unvanıdır. İnsan dünyaya gözlerini açtığı ilk andan itibaren öğrenmeye muhtaç ve öğrenme ihtiyacıyla doludur. Bu nedenle öğrenmenin yaşı ve zamanı yoktur sözü hayat boyunca işittiğimiz bir gerçeğin ta kendisidir. Dünyanın dönüşü, medeniyetlerin inşası, kültürlerin bekası, tarihin akışı hep öğrenmeyle ilgili, hep öğretimle ilişkilidir. Öğretmen; öğrenenle öğretileni buluşturan, öğrenenle öğretilmesi gerekeni kavuşturan bir akıl, görgü ve sorumluluk sahibi kişidir. Öğretmensiz bir toplum ruhen, fikren, ahlaken ve vicdanen fakir düşecek, geride kalacak, bu yüzden canlılık emarelerini kaybedecektir” diye konuştu.
Öğretmen açığının gün geçtikçe yaygınlaştığını belirten Bahçeli, “Öğretmenin mağduriyet yaşadığı, itilip kakıldığı, ciddiye ve dikkate alınmadığı bir ülkenin ayakta kalabilmesi de oldukça zordur. Dahası öğretmenden mahrum, öğretmen açığının gün geçtikçe yaygınlaştığı bir eğitim ve öğretim politikasının ülke yararına olduğunu düşünmek en hafif tabirle saflıktır.
Mutsuz öğretmen, umutsuz öğrenci, ufuksuz politikalar arasına sıkışmış bir eğitim ve öğretim sisteminin yalnızca bugüne zararı dokunmayacak, gelecek nesillere de ilave külfetler getirecektir. Sosyal ve ekonomik zorluk içinde bocalayan öğretmen kadrosu, siyasi ve ideolojik tasallut altında bunalmış öğretim hayatı, ezbere dayalı, milli perspektiften uzak, manevi sömürü ve politik hesaplara kurban seçilmiş bir müfredat yapısı, katılımcılığı, eşitlikçiliği, idraki önemsemeyen, milli değerleri ve yerli kaynakları özümseme konusunda yetersiz bir eğitim ve terbiye olgusu şu an Türkiye’nin başlıca sorunları arasındadır. Neresinden bakarsak bakalım, Türk eğitim ve öğretim sistemi tel tel dökülmekte, kademe kademe düşmektedir. Bu kapsamda kaybedilen cepheler endişe vericidir. Ve öğretmenlerimiz öğrencileriyle birlikte bu acınası tabloya katlanmak durumundadır” ifadelerini kullandı.
Bahçeli, MHP’nin öğretmenler için peşinde olacağı ana konu başlıklarını şöyle sıraladı:
“Öğretmenlerimizin; 3600 ek göstergeden yararlanmaları, çağın bilgisiyle donanmaları, öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmelerini sağlayacak ortamın hazırlanması, ek ders ile eğitim ve öğretim tazminatlarının yükseltilerek eğitime hazırlık ödeneğinin artırılması, özür grubu tayinleriyle ilgili sorunların çözülmesi, kadrosu olmadan çalıştırılan sözleşmeli ve geçici öğretmenlerin daimi kadrolara alınmaları, emekli öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve tabii olarak atanamayan öğretmen çilesinin tamamen sonlandırılması beklediğimiz, istediğimiz ve gerçekleşmesi için peşinde olacağımız ana konu başlıklarıdır.”
(İHA)