MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Ağustos 2009 tarihinden bu yana çözüm süreci ile ilgili aldığı her kararı gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.
TBMM’nin 24. yasama döneminin 5. yasama yılının açılışı nedeniyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından TBMM Şeref Salonunda verilen resepsiyona katılan MHP Lideri Devlet Bahçeli, çözüm sürecine ilişkin atılan yeni adımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, çözüm sürecini kabullenmedikleri için süreç için atılan yeni adımları düşünmediklerini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm sürecine yönelik yaptığı açıklamaların sorulması üzerine Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan olduğu dönemden itibaren çözüm süreci ile ilgili her değerlendirmesini, aldığı her kararı gözden geçirmesinde yarar var. Bunun başlangıç tarihi 1 Ağustos 2009’dur. O günden bu güne kadar ne yapılmışsa gözden geçirmesinde ülkemiz açısından yarar vardır, kendisi açısından da çelişkilerden kurtulma olur” dedi.
Bahçeli, Meclis’e gelecek tezkerede yabancı askerin konuşlanmasına izin veren içeriklerin bulunduğunun hatırlatılması üzerine, “Tezkereler standarttır. Bürokrasinin bir kalıbı vardır, bu kalıp çerçevesinde oluşturulur. MHP’nin görüşleri yarın Mecliste anlatılacak” diye konuştu.
(İHA)