Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mahmutbey gişelerinde devam eden çalışmayla ilgili, “Gişeleri 45 gün içinde İstanbulluların hizmetine sunmuş olacağız” dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda açılışı yapılan İstanbul Airshow Fuarı’na katıldı. Fuar sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Arslan Airshow Fuarı’nın önemini vurgulayarak 15 Temmuz darbe girişimin ardından çok kısa sürede havalimanlarının hizmete açılmasından söz etti.
Bakan Arslan, “Bu fuarı çok önemsiyoruz. Bir şeyden dolayı daha çok önemsiyoruz. Gerek terör olayları gerek özellikle 15 Temmuz olaylarından sonra bizim o süreci çok çok hızlı atlatıp havalimanlarımızı 2-3 saat sonra hizmete sokmuş olmamız, 15 Temmuz darbe girişimine rağmen hemen akabinde onun üstesinden gelmek değil, hemen akabinde bütün havalimanlarımızı açabilmek açısından önemsiyoruz. Yine bu platformda yine bir mutluluğu önemsiyoruz ki 3 gün önce özellikle sivil havacılık teşkilatında konsey üyeliğine seçilmiş olmamız ki 172 ülkenin oy kullandığı bir platformda biz 156 üyenin oyunu alarak konsey üyeliğine seçildik. Bu da önemli bir konuydu. Bugün bu fuarda havacılık sektörünün hem ülkemizde ki hem dünyadaki paydaşlarıyla birlikte olmak, onların fikirlerini almak ve kendi fikirlerimizi söylemek önemliydi. Yine Türk Hava Yolları’nın aldığı point serisinin 706 bininci uçağının Türkiye’de ki yüzüncü uçağıydı, bu yüzden önemliydi. Onunda Beştepe ismiyle hizmete girmesi dönem açısından çok anlamlıydı” diye konuştu.

“GİŞELERİ 45 GÜN İÇİNDE İSTANBULLULARIN HİZMETİNE SUNMUŞ OLACAĞIZ”
Bakan Ahmet Arslan, Mahmutbey ile ilgili sorulan soruya ise “Malumunuz hep bir tabela vardır. Konu, ’Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz’ bunun sebebi hayatınızı kolaylaştırmak istiyoruz ancak hayatınızı kolaylaştırmak için geçici bir süre sıkıntı yaratıyoruz. Dediğiniz doğru. Mahmutbey gişelerinde serbest geçiş sistemini kurmak üzere daha önce açıklamıştık. Çalışmalara başladık. Her ne kadar 2 ay ön görülmüşse de biz bunu 45 günde bitirilmesi ve İstanbulluların hizmetine girmesi ve İstanbulluların hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Zaten bu doğrultuda yol alıyoruz. İnşallah gişeleri 45 gün içinde İstanbulluların hizmetine sunmuş olacağız. O yüzden gerçekten İstanbulluların hayatını kolaylaştırmak adına bir çok yerde inşaat çalışması yapıyoruz. Verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayıda özür dilediğimizi belirtmek isteriz” şeklinde cevap verdi.

“FİYATLARDA BİR DÜZENLEME YAPILMAYACAK, KİMSE UYANIKLIK ETMESİN”
Bakan Arslan, Yavuz Sultan Selim köprüsü geçiş fiyatlarıyla ilgili, “Fiyatlarda bir düzenleme yapılmayacak. Aslında emsal projelerle kıyaslarsanız fiyatlar uygun. Bazı vatandaşların kaçak geçmesi ne yazık ki manşete yazıldı. Ama şunu söyleyelim gazetenin yazdığı gibi değil. Kaçak geçiyorlar. Normal köprü ücreti alınmayacak. On misli cezalı ücret alınacak bir de ayrıca kurallara uymadıkları için ceza kesilecek. İkisini üst üste koyduğunuz zaman öbür taraftan daha yüksek olacak. Bence bu yola teşebbüs etmesinler. Sonra mağdur olacak ve günün sonunda biz mağdur olduk diyecekler. İyi güzel de mağduriyete sebep olan ben değilim. Kimse kusura bakmasın kimse uyanıklık etmesin. Düzen kural hepimiz için gerekli bunlara uymak zorundayız. Zaten sayın Başbakanımız da söylüyor, krallar değil kurallar olur. Krallık yapmaya çalışmasınlar. Zararlı da çıkmasınlar, mağdur da olmasınlar biz insanımızın mağdur olmasını istemeyiz” diye konuştu.
(İHA)