Ev satın almak isteyenlerin karşılaştıkları problemlerinin başında bankanın evin tamamına kredi vermemesi gelmektedir. Bankalar evin eksper değerinin en fazla %80’ine kredi vermektedir. Bu da konut sahibi olmak isteyenlerin uzun yıllar peşinat biriktirmek zorunda bırakmaktadır. Ama şu anda bu durum sorun olmaktan çıkmış durumdadır. Artık evin tamamına yani, evin yüzde yüzüne kredi veren bankalar vardır. Peşinatsız ev kredisi veren bankalar ile ilgili olarak evin tamamına nasıl kredi alınır sorusunu soran okuyucularımız için, evin eksper değerinin %100’üne kredi veren bankalar ve şartları hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

Peşinatsız Konut Kredisi Çekme Yöntemleri

Standart konut kredisi çekmek isteyen kişiler, satın alınacak evin en az %20’sini daha önce biriktirmesi gerekmektedir. Örneğin; evin değeri 300.000 TL ise, bunun %80’i 60.000 TL yapmaktadır ve bu 60 bin TL’nin hazır bulundurulması gerekmektedir. Ama günümüzde para biriktirmek çok zor olduğu için, kirada oturan kişiler peşinatsız hemen konut kredisi çekmek isteyebilmektedir. Evin tamamına konut kredisi çekmek isteyen kişilerin bankaların sunmuş oldukları şartlar içinde, özellikle iyi bir kredi notu sahibi olmaları gerekmektedir.

Banka kredi notu konut kredilerinde özellikle banka tarafından önem verilen bir konudur. Gelir belgesi ile birlikte kredi sicili temiz olan kişilere diğer şartların da yerine getirilmesi ile evin tamamına kredi verilmektedir.

Bunun için şu anda bazı bankalar ön ödeme almadan konutun tamamına kredi vermektedir. Yani satın almak istediğiniz konutun değeri ne olursa olsun banka, bunun tamamını kredi olarak vermektedir. Peki evin tamamına nasıl kredi çekilebilir? Bunun için izlenebilecek birkaç yöntem bulunmaktadır. Bunlar;

  • Konut kredisi ile birlikte aynı gün ihtiyaç kredisine başvuru yapmak

  • Satın alınacak konut dışında ikinci bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi

  • Evin gerçek değerinin, evin eksper değerinden düşük tutulması

 

Konut Kredisinin Yanında İhtiyaç Kredisi Çekmek

Bu seçenekler içinde en çok kullanılan yöntem, konut kredisinin yanında ihtiyaç kredisinin çekilmesidir. Birçok kişi %20 peşinatı karşılamak için ihtiyaç kredisi de çekmektedir. Bunun için en önemli nokta kredilere aynı anda başvuru yapılmasıdır. İki bankaya yapılacak aynı anda kredi başvurusunda olumlu sonuç çıkması daha yüksek ihtimal olacaktır.  İki krediyi ödemekte zorluk yaşayacak olan kişiler için ise, ikinci yöntem olarak taşınmaz ipoteği önermekteyiz.

İpotek İle Peşinatsız Konut Kredisi Çekmek

Bankalar konut kredisi verdiğinde evi zaten ipotek altına almaktadır. Bunun yanında evin tamamına kredi çıkmasını istediğinde bu sefer banka, ikinci bir ipotek isteyebilir. Bu durumda, kişinin kendi üzerinde ya da birinci derecede yakınları üzerine kayıtlı bir taşınmazı bankaya ipotek olarak sunarak almak istediği evin %100’üne kredi çekebilir. Bu da çok fazla tercih edilen bir uygulamadır.

Bu iki yöntem dışında ayrıca evin değerini belirleyen eksperin, evin eksper değerini gerçek değerden daha yüksek çıkarması durumunda bankadan peşinatsız konut kredisi almanız mümkün olabilir. örneğin, evin gerçek değeri 200.000 TL iken, eksper evin değerini 250 .000 TL olarak belirleyebilir. Bu durumda banka sizden peşinat almadan evin tamamına kredi verecektir.

Evin Tamamına Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Bütün bankalar yukarıda anlattığımız şekilde evin tamamına kredi vermez. Ama bazı bankalar, kişilerin iyi bir gelir belgesi sunmaları durumunda evin tamamına kredi vermektedir. Aşağıdaki bankalar, müşterilerin gelir belgesi ve sahip oldukları kredi notu seviyesine göre evin tamamına kredi verebilmektedir. Özellikle ikinci bir ipotek ile evin tamamına kredi veren bankalar listesi şu şekildedir;

  • Akbank

  • Garanti Bankası

  • HSCB Bank

  • QNB Finansbank

  • İş Bankası

  • Denizbank

  • Yapı Kredi Bankası

Bu bankalar peşinat olmadan konut kredisi vermektedir. Bankanın istediği ; gelir belgesi, SGK dökümü ve kimlik fotokopisi ile kredi başvurusu yapılabilmektedir.

Düşük faizli konut ve bireysel krediler ve en güncel kredi kampanyaları hakkında detaylı bilgileri, konut kredisi hesaplama yöntemleri ve diğer tüm bankacılık ile ilgili daha önce hiçbir yerde bulamadığınız bilgileri, www.kredihesabi.com sitesinde bulabilirsiniz.