Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Belediyecilik vatandaşa önemli bir hizmet pozisyonudur. Ama bunun bir şekilde teröre destek mahiyetine dönüştürülmesini asla kabul etmeyeceğiz” dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, memleketi Erzurum’da tarihi Yakutiye Medresesi içerisinde düzenlenen resmi bayramlaşma programına katıldı. Bakan Akdağ, beraberindeki Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti milletvekilleriyle birlikte vatandaşlarla bayramlaştı. Bayramlaşma programının ardından Bakan Akdağ, gazetecilere gündeme dair açıklamada bulundu. 28 belediyeye kayyum atanmasını değerlendiren Bakan Akdağ, “Teröre karşı çok ciddi bir mücadele devam ediyor. Fırat Kalkanı operasyonuyla da büyük bir başarı elde ettik. Bu kararlılığımız devam edecek elbette. Elbette daha önce alınmış, verilmiş kararlar bir şekilde teröre destek veren, farklı şekillerde destek veren belediyelere yeni atamalar yapıldı. Hukukun bir gereğidir bu. Elbette belediyecilik vatandaşa önemli bir hizmet pozisyonudur. Ama bunun bir şekilde teröre destek mahiyetine dönüştürülmesini asla kabul etmeyeceğiz. Bu bunların bir sonucudur” dedi.
Bakan Akdağ, bayram vesilesiyle vatandaşlara da et tüketimi ve trafik hususunda uyarılarda bulunarak şöyle konuştu:
“Birincisi kurban keserken mutlaka hijyenik şartlarda kesmeliyiz. Özellikle il ve ilçelerde belediyelerimizin oluşturduğu kesim alanlarını tercih etmeliyiz. Kurbanlık hayvanlara karşı şefkatli davranmalıyız. Bir diğeri de veteriner kontrolünden geçmiş hayvanlar hususunda dikkatli olmalıyız. Bayramda et tüketeceğiz elbette. Et son derece faydalı bir gıda. Ama tüketimde dikkatli olmamız gerekiyor. Beraberinde tatlılarla birlikte kendimize, midemize, bağırsaklarımıza zarar vermemeliyiz. Kronik hastalığı olan vatandaşlarımız bundan zarar görebilir. Elbette et yiyeceğiz, tadacağız ama ölçülü olacağız.”

“GAZA GELMEYİN"
Bayramlarda trafik kazalarında yoğunluk nedeniyle artış yaşandığını da hatırlatan Akdağ, “Dikkatli olursak bu kazalar minimuma inecektir. Sürat yapmamalıyız, sürat sınırlarını asla aşmamalıyız. Uykusuz araç kullanmamalıyız. Emniyet kemeri takmalıyız. Trafikte tabiri caizse gaza gelerek illa önümüzdeki aracı sollamak gibi bir davranış içerisine girmemeliyiz. Trafikte kazaları azaltmanın yolu bizden geçiyor“ dedi.
Bakan Akdağ, Erzurum temasları kapsamında Asri mezarlığında yakınlarının kabristanlarını ve ardından da Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan Akdağ, Erzurum’da bir dizi ziyaretlerde bulunduktan sonra akşam saatlerinde kentten ayrılacak.
(İHA)