Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, yabancı basını eleştirerek, yabancı büyük medya kuruluşlarının milletin demokratik direnişini çarpıttığını söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında askerlerin ele geçirmeye çalıştığı Çengelköy Sabancı Polis Merkezi’ni ziyaret etti. Merkezde yaklaşık yarım saat kalan Avcı, çıkışta polis memurları ile toplu şekilde fotoğraf çekildi. Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, “Gerçekten o akşam Türk medyası da televizyonlarımız, radyolarımız, internet sitelerimiz, fevkalade ibret verici bir demokrasi refleksi gösterdi. Dünya medyasında adı çıkmış, güya objektif habercilik yaptığını iddia eden BBC gibi, CNN International gibi, New York Times gibi, Guardian gibi bir takım ’anlı şanlı’ yabancı yayın organlarının o gece bir milletin demokratik direnişini nasıl çarpıttıklarını ibretle gördük. Türk medyası yaptığı canlı yayınlarla onlara da en güzel cevabı verdi. Hala da öyle. Güya objektif yayıncılık ilkelerine uydukları iddia edilen kurumlardır. Bu vesileyle onların da boyaları döküldü" dedi.

"ÇENGELKÖY HALKI VE POLİSİMİN O GECE DESTAN YAZDI"
Darbe girişimi sırasında Çengelköy’de yaşanan olaylara değinen Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, “Burada 6 şehidimiz, 136 yaralımız vardı. Köprüde 22 şehidimiz var. Çengelköy halkı ve polisimiz o gece gerçekten bir destan yazdı. Merkezdeki polislerin her biri görevlerinin başında, morallerinin yüksek ve yaptıkları görevin bilincindeler. Darbecilerin burayı ele geçirme teşebbüsleri hem polislerimizin hem de halkımızın birlikte dayanışması engellemiş oldu. Bu vesileyle tüm Çengelköy halkına da esnafına da teşekkür ediyorum ve hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.
Bakan Avcı daha sonra Çengelköy esnafını ziyaret ederek, onlarla sohbet etti. Darbe gecesi yaşananlara ilişkin esnaftan bilgi alan Bakan Avcı, esnafların dükkanlarına isabet eden kurşun izlerini inceledi. Bakan Avcı daha sonra 15 Temmuz gecesi yaralanan Çengelköy Mahallesi Muhtarı Can Cumurcu’ya da evinde geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
(İHA)