Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Türk milletinin demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu, demokrasinin kendisi için ne kadar değerli olduğunu tüm dünyaya gösterdiniz. Bize bizden başka dost yok, bunu bilelim" dedi.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Konya’da Mevlana Meydanı’nda düzenlenen demokrasi nöbetindeki halka hitap etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evlere dön çağrısı yapana kadar bu vatan için, demokrasi için, millet için hep birlikte nöbet tutmaya devam edeceklerini belirten Bakan Elvan, “15 Temmuz akşamı sizler ikinci istiklal mücadelesini başlattınız. Türkiye’mizin istiklali için, Türkiye’mizin geleceği için, istikbali için meydanlara çıktınız. Tüm dünyaya örnek oldunuz. Türk milletinin demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu, demokrasinin kendisi için ne kadar değerli olduğunu tüm dünyaya gösterdiniz. Bize bizden başka dost yok bunu bilelim. Onun için bu mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz. Bakın darbe girişimi esnasında o batılı ülkeler darbeyi lanetlemekten çekindiler. ‘Acaba ne olacak bir bakalım’ dediler. Türk milletinin bu kadar yiğit, bu kadar cesur, bu kadar kahraman olduğunu düşünemediler. Ama ne zaman ki o hain çetelerin ele geçirilmesi ortaya çıktı, o zaman bu ülkeler darbeyi kınamaya başladılar. Demokrasi demokrasi diyenleri görüyor musunuz. Onlara şunu söylüyorum. Gerçek demokrasiyi görmek istiyorsan, gerçek milli iradeyi görmek istiyorsan Türkiye’nin 81 iline bak diyorum” dedi.

"ONLAR İÇİN TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ HA OLMUŞ, HA OLMAMIŞ"
Meydandan ‘hainlere idam’ seslerinin yükselmesi üzerine Bakan Elvan, “Biz bugüne kadar milletimizin talebi, isteği neyse o yönde hareket ettik. Milletimizin hep sesi olduk. Milletimizle bütünleştik, kaynaştık. Dolayısıyla elbette bunlar değerlendirilecek” şeklinde cevap verdikten sonra Avrupa Birliği’ne de tepki gösterdi. Avrupa Birliği ’idamı getirirseniz, AB üyeliğini unutun’ sözünü hatırlatan Elvan, "Şimdi onlar şu demokrasi mücadelesini görmüyor. O hain çeteye karşı, Fetullahçı çeteye karşı, devlet ve millet el ele nasıl bir demokrasi mücadelesi verdiğimizi görmüyorlar. Demokrasinin bu millet için ne kadar değerli olduğunu görmüyorlar. Onlar için Türkiye’de ha demokrasi olmuş, ha olmamış fark etmiyor. Ama 79 milyon olarak onlara tüm AB’ye demokrasi dersi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Onlara demokrasi nedir göstereceğiz” diye konuştu.
FETÖ mensuplarının başta silahlı kuvvetler olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarında köklerini kazıyacaklarını kaydeden Bakan Elvan, “Bunları tamamıyla temizleyeceğiz. Gözü dönmüş caniler bunlar. Düşünebiliyor musunuz insanlarımızın üzerine tank süren o hainler ki devletin ekmeğini yemiş suyunu içmiş, devletin parasıyla okumuşlar, devletin yurdunda kalmışlar, devletin okulunda okumuşlar, devletin kendisine emanet etmiş olduğu tank, uçağı, helikopteri, silahları milletimize doğrultmuşlar işte bu hain çeteleri Allah’ın izniyle yok edeceğiz ve köklerini kazıyacağız bundan emin olun. Yeter ki bizim birliğimiz ve beraberliğimiz devam etsin” ifadelerini kullandı.
(İHA)