Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Muş’ta 72 milyon TL değerindeki 8 tesisin açılışını yaptı. Bakan Eroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişiminin alçakça olduğunu ve girişime karşı dik duran Muşlulara teşekkür etti.
Muş Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen 72 milyon TL değerindeki 8 tesisin açılış ve temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Seddar Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, kamu kurum amirleri ve çok sayıda çiftçi ile birlikte davetli katıldı.
72 milyon TL değerindeki 8 tesisin açılışı öncesi bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, 15 Temmuz tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimini alçakça olarak nitelendirerek 27 gün boyunca sokakları terk etmeyen Muş halkına da teşekkür etti. FETÖ darbe girişiminin aslında ülkeyi işgal etmek olduğunun altını çizen Bakan Eroğlu, “Evvela buraya sizlere teşekkür etmek için geldim. 15 Temmuz tarihimizin en hain en alçak en kanlı, 241 şehidimiz var. Darbe teşebbüsü daha doğrusu darbe girişimi denen en alçak FETÖ darbe girişimine karşı sizler kahramanca direndiniz. Baktığım zaman Muş’a gerçekten demokrasi nöbetlerini gerçekten müstesna bir şekilde tutunuz. O bakımdan ben buraya sizlere gönülden teşekkür etmeye geldim. Eğer bu darbe teşebbüsü, vatanı işgal teşebbüsü gerçekleşse maazallah Suriye’den çok daha kötü durumda olacaktık. Suriye’den gelenlerin Irak’tan gelenlerin gideceği bir yeri var, Anadolu. Ama bizim gidecek yeri yok. Dolayısıyla Allah sizlerden razı olsun. Milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, cesareti ve bütün herkesin Bakanlar Kurulu, bütün siyasi partilerin kararlığı neticesinde bu hain, alçak darbe girişimi püskürtüldü” dedi.
Bir daha bu tür yapıların hiçbir zaman böyle bir teşebbüste bulunamayacağını kaydeden Bakan Eroğlu, “İnşallah bundan sonra zaten hiç kimse böyle bir darbe teşebbüsünü rüyasında görmeyecektir. Çünkü millet hazır, millet var. Millet diyor ki milli irade benim, karar milletindir. Kararda her şeyde milletindir, her şey millet için dolayısıyla sizlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan 8 tesisin açılış ve temel atmasına yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, “Buraya gelirken de şu tesislerin temelini atalım dedik. Şimdi 8 tane tesisin temeli atılacak açılışı yapılacak bunun maliyeti 72 milyon TL’dir. Ben bunları teker teker saymayacağım. Özellikle söz verdiğimiz gibi kara suyun son aşaması, üçüncü aşamasının temelini atacağız ve en kısa zamanda bitireceğiz. 2016, 2017, 2018, 2019 yıllarını Orman Su İşleri Bakanlığı açısından hamle yılı ilan ediyoruz. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Bakan Eroğlu’nun konuşmasından sonra 8 tesisin açılışı yapıldı. Ardından ağaçlandırma ve diğer projelerin ise kuraları çekilerek çiftçilere teslim edildi. Temel atma ve açılış töreninden sonra ise Koordinasyon toplantısı yapıldı. Daha Sonra Bakan Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığı ve Muş Belediyesi ziyaretinden sonra Muş’tan ayrıldı.
(İHA)