Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Darbe girişimi akşamı bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız özellikle haberleşme, iletişim sektörü kendi geleceğine sahip çıktı. Hainlere fırsat vermedi, bütün sistemin kesintisiz çalışmasını sağladı" dedi.
Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) ile Kosova Posta idaresi arasında Elektronik ticaretin geliştirilmesine yönelik bir anlaşma imzalandı. İmzalanan anlaşma ile Kosova’da PTT öncülüğünde kurulan elektronik alışveriş sitesi Postmall’ın hayata geçirilmesi sağlanacak. PTT Pul müzesinde gerçekleştirilen programa Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Kosova Posta İdaresi Genel Müdürü MR. Sejdi Hoxha katıldı.
“O akşam bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız özellikle Haberleşme, iletişim sektörü kendi geleceğine sahip çıktı.”

"VATANDAŞ DOĞRU BİLGİLENDİRİLDİ"
Konuşması sırasında 15 Temmuz akşamı kamu kurum ve kuruluşlarımızın çalışanları çok güzel bir sınav verdiğine değinen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, şunları kaydetti:
“Her ülke ki bu ülkenin bekası karartılmak için kim bir müdahalede bulunuyorsa bilmeli ki Cumhurbaşkanı ile Başbakanı ile vatandaşı ile bu ülke demokrasisine ve geleceğine sahip çıkacaktır. Bu Sahip çıkma içerisinde o akşam kamu kurum ve kuruluşlarımızın çalışanları çok güzel bir sınav verdi. ‘Biz devlet memurluğu yaparken sadece mesaiye gelelim ve rutin işleri yapalım paramızı alalım, gerisine karışmayalım ’ böyle bir düşünce yok dediler. O akşam bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız özellikle haberleşme, iletişim sektörü kendi geleceğine sahip çıktı. Hainlere fırsat vermedi, bütün sistemin kesintisiz çalışmasını sağladı. Vatandaş haber alma kapsamında doğru bilgilendirildi. Kirli bilgi ile kafasının karıştırılmasına izin verilmedi.”

“GÖREV ŞEHİDİ DE VERDİK”
Darbe girişimi sırasında sektörden görev şehidi verdiklerini belirten Arslan, “ İnsanımız demokrasi şehidi oldu ama bu sektörden de görev şehidi verdik” şeklinde konuştu.

ANLAŞMA
İmzalanan anlaşma ile ilgili teknik bilgiler veren PTT A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, “Yaptığımız projelerden e-ticaret üzerinde dünyanın yükünü taşımaya talip olan PTT teşkilatımız bugün itibariyle Kosovalı kardeşlerimizin hizmetine sunmak üzere bir anlaşmayı icra edeceğiz. Bundan böyle Türkiye’deki üretilen her ürünümüz Kosovalı kardeşlerimizin doğrudan internet üzerinden satın almalarına imkan sağlayacaktır. Bu sözleşmelerimizi bundan sonraki süreçte artırarak devam ettireceğiz” ifadelerine yer verdi.