Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Dünyada insan haklarını yeniden tartışmaya açmak gerekiyor" dedi.
Bakan Özhaseki, ’10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ dolayısıyla mesaj yayınladı. "Halep’te masum bir halkın çaresizliğine göz yumulduğu, Gazze’de tarihin en ağır insanlık dramının yaşandığı, Arakanlı Müslümanların sırf inançlarından dolayı işkencelere maruz kaldığı, Urumçili soydaşlarımızın dini ve milli hürriyetlerinin kısıtlandığı, Afrika kıtasında yüz binlerce insanın açlığa terk edildiği bir dünyada insan haklarını yeniden tartışmaya açmak gerekiyor" diyen Bakan Özhaseki, mesajında şu ifadeleri kaydetti:
"Irkçılığın, mezhepçiliğin, cinsiyet ayrımcılığının olduğu bir dünya huzur ve barış değil, açlık ve ölüm getirmektedir. Yaşanılabilir bir dünya için tüm dünya milletlerinin insan hakları suçlarına karşı ortak bir tavır ve refleks geliştirmeleri gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti olarak insanlık dramının yaşandığı coğrafyalara, inançlarımızın öğretileri ve medeniyetimizden miras kalan hassasiyet ile elimizi uzatıyor, acıların dinmesi için büyük bir mücadele sürdürüyoruz. Afrika’da inşa ettiğimiz hastaneler, Gazze’de kurduğumuz aşevleri, Suriyeli kardeşlerimize sınırlarımızı sonuna kadar açmamız, çaresiz kalan tüm coğrafyalara umut ve moral olmuştur.
Bu vesile ile 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nün çocukların ölmediği, anne, babaların gözyaşlarının dindiği bir dünyaya adımın atıldığı ilk gün olmasını dilerim."
(İHA)