Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "FETÖ sadece kirli bir maşadan ibarettir. Onlarda böyle bir akıl yok. Onların yapabildikleri en iyi iş beddua etmektir" dedi.
15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka "sokağa çıkın talimatı" ile vatandaşlar 23 gündür tüm ülkede olduğu gibi Sakarya’da da demokrasi nöbetine devam ediyor. Bir dizi ziyaret için Sakarya’ya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kent Meydanında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap etti. Kent meydanındaki programa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Milletvekilleri, CHP İl Başkanı Ayça Taşkent, MHP Sakarya İl Başkanı Muhammed Levent Bülbül, Belediye Başkanları, vali yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Yapabildikleri en iyi iş beddua etmektir"
Bakan Özlü meydanda yaptığı açıklamada, “FETÖ yaşananların sadece görünen bir yüzüdür. FETÖ sadece kirli bir maşadan ibarettir. Onlarda böyle bir akıl yok. Onların yapabildikleri en iyi iş beddua etmektir. Ancak ettikleri bedduada geri dönüyor. Beddualar başladıklarından beri bunların burnu sürekli sürtüyor. Güya islam adına hareket ediyorlar. Ama Allah’a değil bir kula itaat ediyorlar. Kuran’ın söylediklerine değil, bir ruh hastasının sözüne bakıyorlar. Bunlar 17-25 Aralık sürecine kadar milletimizi kandırdılar. O zamana kadar altın nesil dediler, hizmet dediler. Bir altın nesiller değil katiller yetiştirmişler. Hizmet değil ihanet şebekesi kurmuşlar. Bunlarla mücadele etmezsek Allah bizi affetmez. Bunlardan hesap sormazsak Allah bizden hesap sorar. Müsamaha gösterirsek şehitlerimiz bize haklarını helal etmez. Yaptıkları bütün suçların hesabını fitil fitil burunların getireceğiz. Bu zalimlere asla merhamet etmeyeceğiz” dedi.

(İHA)