Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Reform paketi hiç şüphesiz sanayimize ve teknoloji üretimimize yön vermekle kalmayacak, gelişen ve kalkınan Türkiye’ye yeni ufuklar açacaktır” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakan Özlü mesajında, “Milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bayramın ülkemize ve dünyaya hayırlar getirmesini diliyorum. Bayramlar bir olmanın, paylaşmanın, dayanışmanın, ortaklaşmanın samimiyetle hissedildiği ve yaşandığı müstesna zamanlardır. Bu bayramda en büyük temennim; 80 milyon vatandaşımızla birlikte huzurumuzun, kardeşliğimizin ve mutluluğumuzun daim olması, Ramazan ayı boyunca olduğu gibi sofralarımızdan bereketin eksik olmamasıdır” dedi.

“Mehmetçiklerimiz yurt içinde ve yurt dışında terörle ve Türkiye hasımlarıyla çetin ve kahramanca mücadele etmeye devam ediyorlar” diyen Özlü, “Dualarımız her daim onlarla beraberdir. Terörle mücadelede şehit verdiğimiz evlatlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatan ve millet için göğsünü siper eden şehitlerimizin ruhları şad olsun. Onların emanetlerine gözümüz gibi bakmaya ve birliğimizin, dirliğimizin üzerine titremeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Reform paketi gelişen ve kalkınan Türkiye’ye yeni ufuklar açacaktır”

Bu ay içinde TBMM’de kabul edilen Üretim Reform Paketi’ne de değinen Özlü, “Yakın zamanda meyvelerini almaya başlayacağız. Bu paket hiç şüphesiz sanayimize ve teknoloji üretimimize yön vermekle kalmayacak, gelişen ve kalkınan Türkiye’ye yeni ufuklar açacaktır. Bütün çabamız; sanayileşme yolunda dünya standartlarının üzerine çıkmış, ileri teknoloji üretip ihraç eden, sürdürülebilir kalkınmayı, inovasyonu, verimliliği esas alan, bilimde öncü bir Türkiye’yi inşa etmektir. Bunun için iyi yetişmiş insan kaynağımızla, ufku her geçen gün genişleyen gençlerimizle, bilim insanlarımızla, üniversitelerimizle, mühendislerimizle ve bütün kurumlarımızla birlikte çalışmaya, üretmeye, katma değer oluşturmaya devam edeceğiz. Türkiye sevdasıyla çıktığımız bu yolda, aynı şevkle ülkemize hizmeti sürdürecek, elbirliği ve yardımlaşmayla ülkemizi daha ileri seviyelere taşımanın gayreti içinde olacağız” dedi.