Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu’nun Malatya’daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette şehit babası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü.
Geçtiğimiz günlerde Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerin güvenlik noktasına bomba yüklü araç ile saldırması sonrasında şehit olan 10 askerden Malatyalı Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu’nun Yazıhan ilçesi Sürür Mahallesi’ndeki baba ocağını ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci taziyelerini iletti.
Eşi Esra Tüfenkci ile birlikte acılı aileyi ziyaret eden Bakan Tüfenkci, Şehit Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu’nun babası Nihat Hacıoğlu’na taziyelerini bildirdi. Ziyaret sırasında Bakan Tüfenkci, telefon ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı şehit babası ile görüştürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit babası Nihat Hacıoğlu’na taziyelerini ileterek devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını söyledi.
Taziye ziyareti sırasında konuşan Bakan Tüfenkci, “Biz devletle, milletle, Cumhurbaşkanıyla kaynaştığımız müddetçe, Eyüp gibi kardeşlerimiz olduğu sürece ben inanıyorum ki bu millete top tüfek kar etmez. Biz hiçbir vatan toprağını kimseye vermeyiz ve bu ülkeyi böldürmeyiz. Önümüzdeki günlerde ülke olarak daha iyi yerlerde olacağız” ifadelerini kullandı.
Bakan Tüfenkci’nin şehit ailesini ziyaretine Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da katıldı.
Şemdinli’de şehit olan Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu, askere gitmeden önce AK Parti Malatya Gençlik Kolları yönetiminde görevliydi.
(İHA)