Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ’’Türkiye Cumhuriyeti ’bıçak kemiğe dayandı’ anlayışıyla operasyon yapmaya karar vermiştir. Bunların inlerini ve Kandil’i imha edeceğiz. Silah bırakılmadıkça bu operasyonlar devam edecektir’’ dedi.
Bakan Eroğlu, Kütahya’da DSİ tarafından inşa edilen tesislerin ve Orman Genel Müdürlüğü’nce yapılan çalışmaların toplu temel atma ve açılış merasimine katıldı.
Törende konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye’nin 21. asra müdür vuracak bir ülke olduğunu kaydetti. Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, "Kardeşliğimizi pekiştirmek için bir gayret içine girdik. Ama PKK terör örgütü bunu istismar etti. Türkiye Cumhuriyeti ’bıçak kemiğe dayandı’ anlayışıyla operasyon yapmaya karar vermiştir. Bunların inlerini ve Kandil’i imha edeceğiz. Silah bırakılmadıkça bu operasyonlar devam edecektir. Şahadet şerbeti içmeye hazırız. Türkiye’nin kalkınmasını hazmedemeyenler büyük bir tezgah hazırladılar. IŞID, PKK ve DHKP-C. Bunlar üçlü terör şebekesi. Bizde aynı anda 3 hedefe müdahaleyi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Oerasyonlar sonuna kadar devam edecektir. Bunu bütün dünya bilsin. Milletimiz huzur istiyor. Hükümet son saniyeye kadar ayakta olacaktır. Bayrağımız ve vatanımız için ne gerekiyorsa yaparız. Devletimiz güçlüdür. Hükümet dimdik ayaktadır. Kahraman ordumuz ve emniyet teşkilatımız dimdik ayaktadır. Bu vatan için, bu millet için seve seve can veren şehitlerimize minnettarız. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Anadolu da bir söz vardır; Türk-Kürt kardeştir. Kütler bizim kardeşimizdir.78 milyon kardeştir. Kardeşliğimizi muhafaza edelim. Uyan ey milletim.Bunların maksatları birliğimizi kardeşliğimizi bozmak. Son noktaya kadar gereğini yapacağız.Şanlı bayrağımız bu topraklarda ilelebet dalgalanacaktır. Türkiye daha da güçlenecektir. Türkiye 21. asra mührünü vuracak bir ülkedir. Türkiye daha da güçlü olacaktır. Bu milletin büyük hedefleri var" diye konuştu.
Bakan Eroğul, DSİ’nin Kütahya il genelinde yaptığı ve yapacağı tesislerin açılış ve temelini, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve protokol mensupları ile birlikte gerçekleştirdi.
(İHA)