Gençlere hitap eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, üniversite son sınıfta evlendiğini belirterek, “Sizlere de aynısını tavsiye ederim. Bu bir tavsiyedir. Uyarsınız, uymazsınız bu sizin bileceğiniz iş, ama erken kalkan yol alır” dedi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Programına katılan Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmalarda, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Üniversitelerin ülkenin geleceği için en önemli araç ve yönlendirici kuvvet olduğunu dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, “Üniversite son sınıfta evlendim. Sizlere de aynısını tavsiye ederim. Bu bir tavsiyedir. Uyarsınız, uymazsınız bu sizin bileceğiniz iş, ama erken kalkan yol alır. Hayatın müşterek olduğunu unutmadan, hayatınızı bir başkasıyla birleştirerek bir aile kuracağınızın bilincinde olarak erken yürümekte fayda var. Hayatınızı ortak kurarsanız, hayatı beraber götürme şansınız daha çok olur. Mimari çalışmalara önem verin. Özellikle üniversite içinde mimari açıdan çok daha farklı örnekler olabilecek çalışmaların, binaların kazandırılması konusunda öğrenci kardeşlerimizin de bu noktada bir hassasiyeti olduğunu düşünüyorum. Tabii ki bu güne kadar yapılan çalışmalar önemli ama bundan sonra yapılacak çalışmalarda günümüzün özellikleri ve teknolojisiyle iç içe olabilecek, geleneksel mimarinin de unsurlarını taşıyan binaların inşa edilmesinin de önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

“GENÇLİK 15 TEMMUZ’DA DESTAN YAZDI”
Bakan Kılıç, 15 Temmuz gecesi gençlerin tüm dünya önünde destan yazdığını belirterek, öğrencilerle ilgili konuşmasının devamında şunları ifade etti:
“Bu milletin gençleri, sizler hiçbir şekilde vatan, millet ve bayrak söz konusu olduğu zaman arkanıza bakmadan ileriye yürüdünüz. Bunu tüm dünya gördü. Burası bir ilim ve irfan yuvası. Burada hocalarımızın sorumluluğu altında, onların çizdikleri yollar neticesinde sizler farklı dallarda kendinizi geliştirmek için çaba sarf ediyorsunuz. Üniversitede geçirdiğiniz her bir gün sizin için bir tecrübedir. En büyük tecrübeyi kendinizi geliştirerek kazanacaksınız. Hiç kimse sizin yerinize öğrenemez, karar veremez. Bunu siz yapmak zorundasınız. Ama şunu da unutmayalım, ’üniversite bittiği zaman işler bitti, her şey tamam algısı’ oluşmasın. Üniversite bittiği zaman hayat mücadelesi başlıyor. Her gününüz sizin için bir tecrübe ama iki günü birbirine eşit olan kayıptadır. Bunu da unutmayacağız. ’Bir harf öğretenin kölesi olurum’ düşüncesiyle inandığımız Peygamber Efendimizin ümmeti olduğumuzu da unutmayalım. Üzerimizde birçok sorumluluk var. Yakın coğrafyamızda neler bittiğini doğru bilmeli, doğru araştırmalıyız."

“15 TEMMUZ’A TAKILIP KALMAYACAĞIZ”
Yaşanan darbe girişiminin iyi analiz edilmesi gerektiğini belirten Bakan Çağatay Akif Kılıç, “Tabii ki 15 Temmuz gecesinde takılıp kalmayacağız ama 15 Temmuz gecesi neler yaşandığını, bu milletin kenetlendiği zaman neleri başarabileceğini en açık ifadesiyle yansıttığı o duruşu herkese anlatacağız. TSK ile ilgili yapılan bazı yorumlar çok acı vericiydi. ‘TSK bu olaydan sonra uzun süre toparlanamaz’ diye yorumlar yapıldı. Bunlar hem ülkemizde hem de uluslararası camiada yapıldı. Herhalde Fırat Kalkanı Operasyonu tüm dünyaya Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gayet de kuvvetinin yerinde olduğunu ve tam aksine içindeki olumsuz unsurlar ayıklandığı zaman nelere kadir olduğunu ve bu milletten aldığı güç ile dünyada neler yapabileceğinin açık göstergesi olmuştur" şeklinde konuştu.
Açılışta konuşan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise, üniversitenin genç, dinamik ve çağdaş yapısıyla öğrenci merkezli olduğunu belirterek, “46 yıllık bilimsel birikimiyle köklü bir yapımız var. Bu yıl öğrenci sayımız 30 bin 700 olmuştur. Öğrencilerimizin 5 bin 400 lisans üstü öğrencilerden oluşuyor. Bu yıl ise üniversitemize 4 bin 964 öğrenci kayıt yaptırmıştır" dedi.
(İHA)