Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çözüm sürecinin artık halka mal olduğunu ve sürece sahip çıkılması gerektiğini belirterek, “Bir yandan çözüm süreci derken diğer yandan yol kesmek, adam kaçırmak, araç yakmak, yatırımlara engel olmak, "barış" diyenlerin samimiyetini sorgulatır” dedi.
Hakkari ziyareti kapsamında çarşı merkezindeki vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Bozdağ, yoğun ilgiyle karşılaştı. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Bozdağ, halkın sorun ve sıkıntılarıyla da yakından ilgilendi. Cezaevinde çocukları bulunan bazı ailelerle yakından ilgilenen Bozdağ, kendilerine yardım söze verdi. 5 çocuğu cezaevinde bulunan Ahmet Ertunç ise, Bozdağ’dan çocuklarının serbest bıkılmasını istedi. Bozdağ ise, ’Geçmiş olsun’ dileklerinde bulunarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Son günlerde basında sürekli gündeme gelen hasta tutuklu Necman Öner’in kızı Jiyan Öner de babasının hasta olduğunu ve gün geçtikçe ölüme gittiğini ifade ederek, Bakan Bozdağ’a babasının sağlık raporlarını bir dosya halinde vererek serbest bırakılması talebinde bulundu.
Ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Bozdağ, burada partililere hitap etti. Türkiye’de barış süreci için çok ciddi adımların atıldığını söyleyen Bozdağ, hükümet olarak tek arzularının Türkiye’de barışın hakim olduğu, şiddetin olmadığı ve herkesin barış, huzur içerisinde yaşadığı bir ortam oluşturmak olduğunu söyledi. Dilin üzerindeki yasakların kalktığını, önemli reformlar gerçekleştiğini ifade eden Bozdağ, Türkiye’de dile dair herhangi bir yasak olmadığını belirterek, “Bütün kapılar açılmış, özel eğitimle ana dil eğitiminin önü açılmıştır. Öğretmen atamaları yapılmış, dile dair bütün yasaklamaları hükümetimiz kaldırmıştır. Vatandaşlarımızın isteği neyse onu hayata geçirecek adımlar attık” dedi.

“BARIŞ SÜRECİNDE DOĞRU YOLDAYIZ”
Barış sürecinde doğru yolda olduklarını söyleyen Bozdağ, “Bizim hükümetimiz döneminde ilk defa çözüm, barış diye bir yasa çıkardık. Bu işin yasasını aynı zamanda Anayasa içerisinde çerçevelendirmiş olduk. Şimdiye kadar hükümet tarafından bir devlet politikası olarak sürdürülen çözüm süreci, bu yasalarla beraber millet politikasına dönüşmüştür. Artık çözüm millet ile beraber var olmuş durumdadır. 30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerinde vatandaşlarımız hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımıza karşı desteklerini göstermişlerdir. Burada milletten aldığımız mesaj şudur: ‘Çözüm süreci konusunda doğru yoldasınız, muhalefet ne derse desin siz yolunuzdan dönmeyin, biz sizin yanınızdayız.’ Millet de bu konuda artık onay vermiş durumdadır. Bunun dışında dikkat ederseniz Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Cumhurbaşkanı olursam çözüm süreci benim takibim altında olacaktır. Terörle mücadele aynen devam edecektir. AB süreci aynen devam edecektir. Ekonomik değişim, dönüşüm aynen devam edecektir’ dedi. Buna istinaden 63. hükümet kuruldu. Hükümet parlamentoda kuruldu. İlk defa çözüm süreci bir hükümetin programında yer aldı. Parlamento da buna güven verdi. Bu ne demektir, ben hükümete ve sürece inanıyorum. Onayladık ve çözüm sürecini destekliyoruz” dedi.
Çözüm süreci konusunda herkesin samimi olmasını isteyen Bakan Bozdağ, “Bir yandan çözüm süreci derken diğer yandan yol kesme, adam kaçırma, araç yakma, yatırımlara engel olma, barış diyenlerin samimiyetini sorgulatır. Samimiysen çözüm var, artık barış iklimi kalıcı olacak. Öyleyse her alanda yok olması ve bunların hiçbirine tevessül edilmemesi gerekiyor. Bu noktada herkesin samimi olması lazım. Hükümet olarak bundan sonraki adımlarımızı iyi bir şekilde atacağız. Bu süreci uzatmak istemiyoruz. Mümkün olan en kısa zamanda nihayete ermesi arzumuzdur çünkü bu şer değil, hayırlı bir iştir. Bir atasözü var, ‘Hayır uzarsa şerre dönüşür.’ Hayır sürecinin şerre dönüşmemesi için kısa sürede nihai sonuca ermesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARININ GAZ BOMBASI NEDENİYLE KEKEME OLDUĞUNU İDDİA ETTİ
AK Parti önünde Bakan Bozdağ ile görüşmek isteyen Kerim Tunç isimli vatandaş ise polisin attığı biber gazı ile 2 çocuğunun kekeme olduğunu iddia etti. Bulak Mahallesi’nde 9 ay önce çıkan toplumsal olaylar sırasında polisin attığı gaz bombasıyla yaralanan 4 yaşındaki oğlu Hakan ile 2,5 yaşındaki kızı Yağmur’un kekeme olduğunu savunan Kerim Tunç, durumu Bakan Bozdağ’a anlatmak istedi. İki çocuğuyla birlikte AK Parti Hakkari İl Başkanlığına geçmeye çalışan Kerim Tunç’un bu girişimi polisler tarafından engellendi. Bunun polislerle baba Tunç arasında arbede yaşandı. Polislerle babalarının aralarında yaşanan arbede sırasında büyük panik yaşayan Hakan ve Yağmur da ağlayarak zor anlar yaşadı.
Parti binasından cuma namazına giden Bakan Bozdağ, çıkışta baba Kerim Tunç ile görüştü. Baba Tunç, Bakan Bozdağ’dan sorumlular hakkında işlem yapmasını, aksi takdirde Meclis önünde kendini yakacağını ifade etti. Bakan Bozdağ, Tunç’a konuyla ilgileneceğini ifade ederek Yüksekova ilçesine geçti.
(İHA)