Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, darbe girişimine direnirken yaralanan polis ve vatandaşları ziyaret etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ mensuplarının kalkışma hareketine karşı direnirken yaralananları ziyaret etti. Ankara Onkoloji Hastanesi’ndeki ziyaretinde Bakan Özhaseki ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya, Tokat Milletvekili Celil Göçer ile AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri eşlik etti. Yaralılara acil şifa dileğinde bulunan Özhaseki, “Geçmiş olsun, Allah şifalar versin. Sizler sayesinde millet kurtuldu. Allah sizlerden razı olsun. Dualarımız sizinle. Feraset sahibi milletimiz, Pensilvanya’daki teröristten aldığı emir ile hareket eden hainlerin önünde durdu, geçit vermedi” diye konuştu.
Onkoloji Hastanesinde tedavi gören polis Halil İbrahim Yılmaz darbe girişimi gecesinde yaşananları gözyaşları içinde şöyle anlattı:
“Sayın Bakanım orada bir tek zorumuza giden ne oldu? Emniyet zifiri karanlıkta. Allah düşmanımın başına vermesin. Tank atışı ile arkadaşım yaralandı. Ağız üstü düştü. Ben onu kurtarmaya çalışırken affedersiniz ava giden tavşana projektörü tutarlar ya onun gibi tankla projokterü arkadaşıma tuttular. Ben de operasyoncuyum. Doğuda operasyonlara gittik. Tek tek ateş ediyor. Bu uzman biri dedim. Telaşlı olsa tarar. ‘Bismillah’ dedim arkadaşlara ‘bir anda ulaşalım, alalım’ dedim. Adam ölecek. Uzanıp aldık. Bir anda her tarafı taramaya başladılar.”
Yılmaz, Bakan Özhaseki’nin “Allah razı olsun sizden. Bir telefon edin sizden arkadaşlar bilgilerinizi alacak. Bir isteğiniz olursa hemen arayın” demesi üzerine, “Siz bizi istediğiniz zaman çağırın biz geliriz” şeklinde karşılık verdi.
Gazi polisin bu sözleri üzerine duygulanan Özhaseki, kahraman polisi anlından öptü.

“Bayrağı tutuğum elimi vurdular”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokağa çıktıklarını anlatan yaralı Aydın Boz ve ağabeyi Ayhan Boz ile Bakan Özhaseki arasında geçen sohbet esnasında duygusal anlar yaşandı.
Erlerin korku içinde ve gergin olduklarını anlatan Boz, “Cumhurbaşkanımız emredince hemen çıktık. Elimde bayrak vardı, bayrağı tuttuğum elimi vurdular. Bakanım yalvardım askerlere, ‘yapmayın, siz Türk askerisiniz’ dedim. ‘Kerbelalar olacak, Suriye’ye dönecek yapmayın, etmeyin’ dedim. 20 metreden direkt sıktılar. Yanımızda 20-30 tane yaralı vardı. Yaralımızı vermediler bize. Hatta orada çırpındık, ambulansa almadılar. En son biri insafa geldi” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesine yapılan saldırıda yaralanan Mesut Yapraklı ise, “Biz şimdi yatarsak, çocuklarımız ömür boyu rahat uyuyamayacak diyerek çıktım sokağa” diye konuştu.
(İHA)