Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte Mersin-Antalya arasında yapımı devam eden Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında tamamlanan Yeşilovacık-Aydıncık ile Aydıncık-Gözce arasındaki 6 tünel ile bir viyadüğün açılış törenine katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bakın dağdaki PKK’nın eşkıyaları 16 Nisan’da evet çıkarsa biz biteriz’ diyorlar. Biz sizi zaten bitireceğiz. Öyle de böyle de biteceksiniz" dedi.

Bakan Arslan, “Bizim derdimiz ve davamız millete hizmet etmektir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Halka hizmet etmek, Hakk’a hizmet etmek sözünü anımsatarak, ekip arkadaşı Başbakanımız Binali Yıldırım varsa bize de düşen Allah için sizlere hizmet etmek. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Ferhat’ın Şirin’e olan aşkını herkes biliyor ama Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bizim size olan aşkımızı 7 düvel duydu. Diyen Bakan Arslan, Ferhat Şirin için dağları delmeye niyetlendi. Deldi mi delemedi mi bilemiyoruz ama niyetlendiğini, gayret ettiğini biliyoruz. Fakat Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın ekip arkadaşları olarak bizim size olan aşkımızı 7 düvel duydu. Türkiye çapında denizin altından trenleri yürüterek, tüneller açarak dünyaya duyurdular. Yine Türkiye çapında denizin altından tüneller delip 2 kıtayı birleştirip arabaları yürüttüler. O da yetmedi Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü. Şimdi Çanakkale Köprüsü ve İstanbul’daki 3. havalimanı. Dünya size olan aşkımızı gördü, duydu, yaşıyor ama bundan rahatsız oluyorlar. Niye rahatsız oluyorlar. Çünkü Türkiye’nin büyümesini, güçlenmesini istemiyorlar. 16 Nisan’da tek merkezden yönetimi sağlayacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle çok daha sağlıklı bir yapı kurulduğunda Türkiye’nin sözünün dünyada çok daha geçerli hale gelecek" şeklinde konuştu.

"BİZİM DERDİMİZ, DAVAMIZ BELLİ. GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE VE İNŞALLAH HEDEFLERİNE YÜRÜYEN BİR TÜRKİYE”

Dış güçlerin 16 Nisan’da hayır çıkmasını ve Türkiye’nin büyümesine engel koymak istediklerini söyleyen Bakan Arslan, "15 Temmuz’da istiyorlardı ki hain FETÖ ile ve diğer terör örgütleri birlikte Türkiye’yi bölsünler. Ama bu millet kanmadı artık 16 Nisan’da bir ders daha vereceksiniz" diye konuştu.

Sadece Marmaray’ı, Avrasya’yı, büyük köprüleri ve havalimanlarını yapmadıklarını bunların dışında çok sayıda projelerinin olduğunu belirten Bakan Arslan, “Mersin-Antalya arasında 28 tünel, çift taraflı olunca toplam 56 tünel planlandı ve bunların 10 tanesi bitti. 7,5 kilometre 2 ile çarpın 15 kilometre bitmiş. 6 tanesinde daha inşaat devam ediyor. Çift yön düşünürseniz 12 tanesinde daha inşaat sürüyor. Geriye kalıyor 12 tane. Bunların da projelerini yapıyoruz. Projeler biter bitmez onların da ihalelerini yapacağız. İşte dünya gelsin görsün. Bu tünellerin toplam boyu 42 kilometre olacak. 2 tüp düşünürseniz 84 kilometre ve sadece tüneller değil, 6 bin 200 metrelik de 17 tane viyadük var. Eskiden biz bir tüneli yapmak için ülke olarak 17 yıl çalışıyorduk. Bir Bolu Dağı Tüneli’ni 17 yılda bitirebildik. Şimdi AK Parti hükümetleri döneminde 346 kilometre bitirmişiz. 350’yi de geçtik. Sadece bu sene 62 kilometre tünel açacağız. Bizim derdimiz, davamız belli. Güçlü bir Türkiye ve inşallah hedeflerine yürüyen bir Türkiye” dedi.

"YATIRIMLARIN DEVAM ETMESİ İÇİN SİYASİ İSTİKRARIN SÜRMESİ GEREKİR"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da konuşmasında Necip Fazıl Kısakürek’in ’Vur kazmayı dağa Ferhat, çoğu gitti, azı kaldı’ sözüne atıfta bulunarak, "Allah’ın izniyle Akdeniz sahil yolunun da çoğu gitti, azı kaldı. Ulaşımda da 30 dakikaya yakın tasarruf sağlanacak. Mersin’i Antalya’ya bağlayacak yolu en kısa sürede bitirmeyi amaçlıyoruz. Yapılamaz denilen yolları yapıyoruz, açılamaz denilen tünelleri açıyoruz. Dağları delip geçiyoruz. Allah’ın izniyle çok daha iyi şeyler yapacağız. Yatırımların devam etmesi için siyasi istikrarın sürmesi gerekir" dedi.

"Güçlü bir hükümet olmamıza rağmen önümüze engeller koydular" diyen Bakan Elvan, “Darbe girişimlerinde bulundular, partimizi kapatmaya kalktılar, sokaklara milleti dökmeye çalıştılar. Ama milletimiz, şu 15 yıllık süreçte hep bizim arkamızda durdu. 16 Nisan Türkiye için son derece kritik bir dönem. Her birinizi 16 Nisan’a kadar geceli gündüzlü çalışmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakanlar Arslan ile Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ve protokol üyelerince, tünellerin açılış kurdelesi kesildi.

Törenin ardından protokol üyeleri, Arslan’ın kullandığı araçla tünellerde incelemelerde bulundu.

(Hasan Çetin / İHA)